Gabriela FIREA și drepturile FEMEILOR din ROMÂNIA: O femeie are şi psihicul pregătit şi TĂRIA de caracter şi SÂNGELE rece

Gabriela FIREA și drepturile FEMEILOR din ROMÂNIA: O femeie are şi psihicul pregătit şi TĂRIA de caracter şi SÂNGELE rece
Publicat: 21/05/2024, 15:39

Candidatul social-democrată la funcția de primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a atras atenția, într-un discurs public din cadrul unei dezbateri pe tema drepturilor femeilor, că România se află încă în epoca patriarhatului, iar instituții precum parlamentul, guvernul, primăriile și consiliile locale au în aparatul administrativ foarte puține femei. De asemenea, fenomenul violenței domestice împotriva femeilor este din ce în ce mai accentuat.

Social-democrata Gabriela Firea spune că românii, în majoritate, consideră femeia aptă doar pentru activități domestice, legate de casă și familie. Recent, un studiu efectuat de Global Woman’s Health Index, chiar le plasa pe românce pe locul celor mai nefericite femei din Europa. Astfel, Gabriela Firea militează pentru repunerea femeii pe locul pe care îl merită.

De asemenea, cei mai mulţi consideră că femeile în poziţii publice nu ar lua hotărârile cele mai corecte, pentru că sunt prea emoţionale, lucru cu care eu nu sunt deloc de acord. Sunt femei în ziua de azi care realizează operaţii pe cord deschis, operaţii pe creier, care conduc aeronave, care ajung în spaţiu (…) o femeie are şi psihicul pregătit şi tăria de caracter şi sângele rece atunci când se impune şi pregătirea teoretică şi practică şi exerciţiul, astfel încât să poată să ia decizii corecte pentru comunitate”, a spus Gabriela Firea, marţi, la o dezbatere despre drepturile femeilor.

Mai mult decât atât, social-democrata a mai atras atenția și asupra fenomenului hărțuirii morale și sexuale, la locul de muncă, care este unul știut de toată lumea, dar nerecunoscut oficial, în România.

Noi am creat un ghid împotriva hărţuirii morale şi sexuale la locul de muncă şi de asemenea împotriva violenţei domestice. Ne-am dori ca acest ghid împotriva hărţuirii să fie însuşit de majoritatea entităţilor publice sau private din ţară şi mă refer aici concret la firme private şi la instituţii de stat, pentru că acest fenomen există, dar el nu prea este recunoscut, pentru că de multe ori tot femeia este scoasă vinovată pentru ceea ce a făcut agresorul. Nu este vorba despre a promova femeile pe nedrept, ci femeile foarte bine pregătite, deci pe principiul meritocraţiei”, a continuat Gabriela Firea.

Nici salariul unei femei, aflată pe aceeași poziție profesională cu un bărbat, nu este unul egal. Femeile sunt plătite cu mai puțin, deși presetează aceeași muncă și poate chiar de mai bună calitate.

Colaborarea noastră cu patronatul este una benefică, pentru că primim informaţii directe exact de la mediul antreprenorial, unde activează foarte multe femei de succes, care au reuşit în carieră, dar împreună dorim să sprijinim şi alte femei din ţară care ar dori să promoveze în domenii strategice, dar poate nu au curajul. Ne-am gândit foarte mult şi am insistat şi am discutat soluţii concrete pentru femeile care vor să se întoarcă la serviciu după concediul post-natal, dar (…) din lipsa banilor pentru o bonă sau o grădiniţă privată pierd ani buni din carieră şi pe urmă pierd şi la salariu (…). De aceea, propunerea concretă este de a exista cât mai multe creşe, grădiniţe şi servicii de tip afterschool pentru copiii din întreaga ţară, nu doar din Capitală”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și:

PSD ia atitudine împotriva DISCRIMINĂRII femeilor în FUNCȚIILE publice: Mesajele din spaţiul public sunt misogine, anacronice şi lipsite de respect

Gabriela Firea promite să realizeze o rețea de centre pentru SĂNĂTATEA FEMEII: Sunt femeie și mamă, înțeleg bine aceste nevoi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×