Se întâmplă de multe ori ca brânza pe care o cumpărăm să fie prea sărată pentru gustul nostru. Fie că preferăm telemea, feta sau alte tipuri de brânză păstrate în saramură, există soluții prin care putem elimina excesul de sare fără a afecta gustul, potrivit evz.ro.
Pentru conservarea alimentelor din comerț, și nu numai, sarea este unul dintre ingredientele esențiale și este utilizată în special când este vorba de brânzeturi. Sarea ajută ca mâncarea să-și mențină prospețimea pentru mai mult timp, influențează textura produsului și potențează aroma naturală. În ceea ce privește brânza, sarea modifică structura internă în timpul procesului de maturare.
Din nefericire, există riscul ca brânza să devină prea sărată, însă sunt metode eficiente de scăpa de surplusul de sare.
Pentru a reduce nivelul de sare din brânză o soluție eficientă este punerea într-un bol cu apă plată. Tăiați brânza în bucăți și adaugați apă plată sau apă filtrată și lăsați între două și 24 de ore. Schimbați apa periodic. După ce scoateți brânza, ștergeți-o cu un prosop curat.
Pentru această metodă este important să utilizați lapte integral cu conținut de 3,5% grăsime, care contribuie la reducerea gustului sărat al brânzei. Puneți brânza într-un bol cu lapte și lăsați timp de câteva ore. Prin metoda laptelui, brânza va deveni mai cremoasă și mai puțin sărată.
Metoda apei cu oțet sau zeamă de lămâie
O soluție mai puțin cunoscută pentru desărarea brânzei este utilizarea apei cu zeamă de lămâie sau cu oțet. Înmuiați brânza într-un bol cu apă combinată cu o lingură de oțet sau zeamă de lămâie. Acidul din aceste ingrediente ajută la dizolvarea cristalelor de sare și conferă un gust echilibrat. Brânza se lasă câteva ore în soluție, apoi se clătește bine cu apă rece pentru a elimina gustul acrișor.
FOTO: Envato
Citește și:
Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului
Gordon Ramsay a dezvăluit „cea mai proastă masă pe care a mâncat-o vreodată”