Prima pagină » Diverse » Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Cele mai simple și eficiente soluții pentru eliminarea excesului de sare din brânză, fără a afecta gustul

Se întâmplă de multe ori ca brânza pe care o cumpărăm să fie prea sărată pentru gustul nostru. Fie că preferăm telemea, feta sau alte tipuri de brânză păstrate în saramură, există soluții prin care putem elimina excesul de sare fără a afecta gustul, potrivit evz.ro

Pentru conservarea alimentelor din comerț, și nu numai, sarea este unul dintre ingredientele esențiale și este utilizată în special când este vorba de brânzeturi. Sarea ajută ca mâncarea să-și mențină prospețimea pentru mai mult timp, influențează textura produsului și potențează aroma naturală. În ceea ce privește brânza, sarea modifică structura internă în timpul procesului de maturare.

Din nefericire, există riscul ca brânza să devină prea sărată, însă sunt metode eficiente de scăpa de surplusul de sare.

Desărarea brânzei cu ajutorul apei plate

Pentru a reduce nivelul de sare din brânză o soluție eficientă este punerea într-un bol cu apă plată. Tăiați brânza în bucăți și adaugați apă plată sau apă filtrată și lăsați între două și 24 de ore. Schimbați apa periodic. După ce scoateți brânza, ștergeți-o cu un prosop curat.

Desărarea brânzei cu lapte rece

Pentru această metodă este important să utilizați lapte integral cu conținut de 3,5% grăsime, care contribuie la reducerea gustului sărat al brânzei. Puneți brânza într-un bol cu lapte și lăsați timp de câteva ore. Prin metoda laptelui, brânza va deveni mai cremoasă și mai puțin sărată.

Metoda apei cu oțet sau zeamă de lămâie

O soluție mai puțin cunoscută pentru desărarea brânzei este utilizarea apei cu zeamă de lămâie sau cu oțet. Înmuiați brânza într-un bol cu apă combinată cu o lingură de oțet sau zeamă de lămâie. Acidul din aceste ingrediente ajută la dizolvarea cristalelor de sare și conferă un gust echilibrat. Brânza se lasă câteva ore în soluție, apoi se clătește bine cu apă rece pentru a elimina gustul acrișor.

FOTO: Envato

Citește și:

Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului

Gordon Ramsay a dezvăluit „cea mai proastă masă pe care a mâncat-o vreodată”

Cum să menții brânza proaspătă în frigider și să reduci apariția mucegaiului. În ce recipient poate fi depozitată

Recomandarea video

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Indignarea unui muncitor român stabilit în Spania, după ce i s-a oferit un salariu de 1.800 euro: „Nu acceptați aceste mizerii”
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Trei zodii își rescriu destinul de la început de an. Ianuarie le schimbă viața în bine, renasc din propria cenușă
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Câți bani cash mai folosesc europenii?