Filofteia, Veronica, Victoria…

Filofteia, Veronica, Victoria...
S-a făcut dreptate și - culmea - a făcut-o chiar Justiția
Publicat: 25/06/2012, 22:40
Actualizat: 27/06/2012, 15:50

Mi-a scris cineva, în dimineața aceasta, reamintindu-mi de un text pe care l-am publicat la 15 ianuarie 2008. (L-am intitulat Prașila Break – era la modă serialul Prison Break). Omul care mi-a scris m-a întrebat dacă mai știu ceva despre eroinele mele. I-am răspuns că nu mai știu nimic. Și, de când i-am răspuns, m-a toropit o tristețe subțire și cețoasă, ca o ninsoare pe Marte… (LM, 25 iunie, 2012)

Prașila Break

S-a făcut dreptate și – culmea – a făcut-o chiar Justiția! Mafia terenurilor tocmai a primit o grea lovitură. Trei infractoare periculoase din Argeș – Filofteia, 78 de ani, Veronica, 69 de ani și Victoria, 58 de ani, au fost încarcerate în penitenciarul de maximă siguranță Colibași, unde le e locul. Cele trei, cu sape profesionale, cu sânge rece, prășesc în formă continuată, de 11 ani, 4 pogoane care aparțin prin hotărâre judecătorească unei femei din Tulcea, tulburată de posesie.

Recidivistele au mai fost atenționate, li s-a dresat și amendă, au fost chiar condamnate cu suspendare, dar s-au ținut de coada sapei cu îndârjire, până au fost luate cu duba. (Nu li s-au trimis mascații, pentru că ar fi crezut femeile că sărbătoresc cei de la crimă organizată Anul Nou pe stil vechi). Filofteiei i s-a permis chiar să-și ia punga cu medicamente (un truc vechi al pârnăiașilor, să se îmbolnăvească subit). Păi, la 78 de ani, femeia e mai sănătoasă decât combina Gloria, dacă a putut să sape în cârdășie cu inculpatele atâta amar de pogoane.

Ce-au crezut latifundiarele din Valea Danului? Că pe-acolo, pe la ele, e ca pe la noi, în Valea Banului? Pui de-o furăciune și hop în top 300? Te pomenești că, dacă ar fi stat mai aproape de București, puneau sapa pe Parcul Bordei. Sau pe Satul Francez. Am văzut ce zace și în Veronica, la picanta vârstă de 69 de ani: un Gigi Becali, dacă ar fi băgat-o în seamă Armata. Când o să găsească într-o bună zi vreun celular în ciorba de varză, Filofteia e în stare să ia legătura cu Moustafa Tartoussi, s-o scoată ăla din țară. Dar, atenție, numita a fost arestată și în ”92 pentru furt calificat de animale! Așa că, odată îmbarcată pe „Iman T”, îl lasă pe sirian fără berbecuți până-n primul port.

Ce șanse au cele trei? Prima ar fi să ne țină cu sufletul la gură, ca în „Prison Break”. Dați-le o cazma și profesionistele deschid un coridor, ca la prașila a treia, între Colibași și Colorado. A doua șansă ar fi ca președintele Traian Băsescu să-și reverse grația asupra lor și să dea un decret care să le scoată mai repede. Problema e că delincventele se întorc la sapă, pe tarla. Arată ciudat Justiția, pe milioanele de pogoane cât are România profundă, a Filofteiei, Veronicăi și Victoriei – ce curat, ce frumos susură numele acestea, ca un izvor de munte care se prăbușește la vale. Justiția acolo e dezlegată la ochi, cineva i-a luat năframa și i-a pus-o în cap, înnodându-i-o sub bărbie. Poartă balanța pe umăr, ca pe o cobiliță – pe un taler are un pumn de pământ, pe celălalt s-a cocoțat o sfrijită, care ține la ciorapul tetra o coasă mică, bine ascuțită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cu ce vopsim ouăle de Paște? „Nu folosiți vopsea tipografică sau pentru textile”