ANALIZĂ | Cozmin Gușă, despre alegerile intermediare pentru Congresul SUA: ”America va trece la «Houston, avem o problemă!»”

ANALIZĂ | Cozmin Gușă, despre alegerile intermediare pentru Congresul SUA: ”America va trece la «Houston, avem o problemă!»”
Analistul Cozmin Gușă

Comentând alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, analistul Cozmin Gușă consideră că America urmează să intre în etapa ”Houston, avem o problemă!’”, după ce – într-o primă fază – sintagma cea mai uzitată fusese ”Valul republican nu s-a produs”.

Republicanii au avans în cursa pentru obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor din SUA. Pe de altă parte, rezultatul de la Senat încă nu poate fi anticipat, conform proiecţiilor realizate pe baza datelor preliminare (mai multe detalii AICI).

Analistul Cozmin Gușă notează, încă de la începutul postării sale, că niciun ”analist serios” nu se aștepta ca republicanii să fie înfrânți în aceste alegeri intermediare, putându-se chiar discuta despre un ”dezastru” al actualei administrații democrate.

De la «Valul republican nu s-a produs!», America va trece la «Houston, avem o problemă!» America nu doarme în această noapte, iar cei din restul lumii ce pricep consecințele vitale ale alegerilor din SUA n-au prea dormit nici ei, dornici să afle rezultatele și detaliile.

Prima surpriză consemnată cu satisfacție de către susținătorii lui Biden & Company este că «Valul republican nu s-a produs!», ăsta e și titlul relatărilor agențiilor de presă.

Adevărul este că nici un analist serios nu se aștepta ca republicanii să nu câștige la scor alegerile de ieri, dezastrul administrației democrate actuale de la Casa Albă fiind «vizibil de pe Marte», darmite pentru americanii ce-l experimentează uluiți în ultimii doi ani, nu mai reiau argumentația că e arhicunoscută”, notează analistul Cozmin Gușă pe pagina sa de socializare.

”Voturi electronice anonime, defectarea ciudată a mașinilor de înregistrat votul”

Analistul Cozmin Gușă scoate în evidență și faptul că analiștii apropiați democraților au transmis că aceia care vor contesta corectitudinea alegerilor din SUA sunt ”conspiraționiști sau vânduți rușilor”.

Totuși, în timpul procesului electoral, mai scrie analistul politic, au fost înregistrate ”defecțiuni” în procesul de votare.

Totuși, din această dimineață, analiștii de casă ai democraților au ieșit la rampă cu afirmații ce consemnează că cei ce vor contesta corectitudinea alegerilor din SUA sunt conspiraționiști sau vânduți rușilor, ei sunt tot cei ce-i etichetau la fel pe comentatorii ce nu erau de acord cu vaccinarea sau cereau pacea în conflictul ucrainean.

Acești analiști se poziționează astfel deoarece, în ultimele ore, republicanii și puținii comentatori ce mai sunt obiectivi (precum Tucker Carlson), au arătat defecțiunile din procesul de votare, de la voturi electronice anonime, la defectarea ciudată a mașinilor de înregistrat votul, sau la faptul că se poate vota fără a-ți dovedi identitatea prin prezentarea actelor”, mai scrie Cozmin Gușă în analiza sa.

”La această oră alegerile americane sunt contabilizate prin numărare, se presupune că republicanii vor câștiga majoritatea în Camera Reprezentanților, dar în cazul Senatului situația este neclară deocamdată”

Cozmin Gușă

”Operațiunea de punere sub control parlamentar a administrației democrate de la Casa Albă”

Cozmin Gușă pune ”în oglindă” și două variante după alegerile intermediare pentru Congresul SUA, unul fiind acela în care democrații vor păstra ”controlul” în Senat, în timp ce doua variantă ar fi ca republicanii să câștige majoritatea.

Totuși, concluzionează analistul politic, ”în ambele cazuri SUA vor experimenta ceva dureros și cu mari consecințe”.

În cazul în care democrații vor păstra controlul în Senat, rămânând deci cel puțin în situația dinaintea alegerilor, e limpede că vor începe contestări masive ale republicanilor, ce vor viza frauda posibilă prin metodele expuse mai sus (aceleași ca la alegerile din 2020), dar e previzibil să urmeze și mari proteste în stradă, despre care nu se știe cum vor degenera.

În celălalt caz, clar previzibil înaintea scrutinului, în care republicanii vor câștiga și majoritatea din Senat, se va declanșa operațiunea de punere sub control parlamentar a administrației democrate de la Casa Albă, posibil și suspendarea lui Biden, ceea ce înseamnă de fapt tot un război intern așa cum America nu a mai avut în ultimele decenii”, precizează analistul politic Cozmin Gușă în mediul online.

”În ambele cazuri SUA vor experimenta ceva dureros și cu mari consecințe, rămâne de văzut care dintre părți va fi sub spectrul celebrei replici din filmul Apollo 13, ”Houston, avem o problemă!”. Noi, cei din restul lumii, trăim deja în ultimii doi ani în acest context mega-problematic, produs chiar prin politicile SUA din mandatul lui Biden”

Cozmin Gușă


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului