Cozmin Gușă analizează soluțiile partidelor pentru viitoarea poziție de prim-ministru: ”Orban pare legat de scaun, din dorința lui Iohannis de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării”

Redactor:
Cristian Lisandru
Cozmin Gușă analizează soluțiile partidelor pentru viitoarea poziție de prim-ministru: ”Orban pare legat de scaun, din dorința lui Iohannis de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării”
Cozmin Gușă analizează soluțiile partidelor pentru viitoarea poziție de prim-ministru: ”Orban pare legat de scaun, din dorința lui Iohannis de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării”

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar partidele politice caută soluțiile cele mai bune pentru o viitoare funcție de prim-ministru, fiind vehiculate nume precum Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Cătălin Predoiu, Marcel Vela, Mihai Tudose și chiar Dacian Cioloș. În acest context politic tensionat, Cosmin Gușă analizează aceste propuneri și transmite, înainte de toate, că discuțiile pe marginea unui astfel de subiect ar trebui să fie cât mai serioase.

Însă, punctează Cozmin Gușă, de la bun început trebuie eliminat din discuție Klaus Iohannis, președintele fiind cel care ”s-a recuzat” și a evitat să accepte, de-a lungul timpului, orice sfat din partea celor ”calificați”. Analistul avertizează că anul viitor va însemna o provocare economică uriașă pentru România, în timp ce – la nivel geoeconomic – rămânem integrați ”doar în jocurile altora”.

”Desigur că acest îndemn de a discuta serios despre guvernare nu i-l pot adresa lui Klaus Iohannis, omul s-a “recuzat” de la orice tentativă a oricui calificat ce-ar dori să-i dea sfaturi. Există însă un număr important de români serioși, dar debusolați de mascarada organizată în această campanie, români care se-ncăpățânează să-și exercite votul în speranța lor că pot schimba câte ceva în bine.

Mă adresez așadar politicienilor și oamenilor din presă ce-și înțeleg încă meseria pe care-o practică, și pentru care unii sunt chiar pregătiți. NEVOILE României sunt multe și mari, unele însă ne vor condamna grav la o viață proastă în cazul în care nu vom dezbate și aplica soluții pentru rezolvarea lor. Economia se va prăbuși peste noi în 2021, iar strategiile marilor puteri din regiunea noastră nu ne vor lua în calcul potențialul geoeconomic, fiind integrați astfel doar în jocurile altora, fără posibilități de a ne juca astfel cărțile ce ne-ar putea aduce profit”, scrie Cozmin Gușă pe pagina sa de socializare.

Cozmin Gușă: ”Pentru a nu le fi deranjate acțiunile prin care devalizează de zor bugetul național”

Potrivit celor scrise de Cozmin Gușă pe pagina sa de socializare, Ludovic Orban se află în pole-position pentru ocuparea funcției de prim-ministru – în cazul în care PNL va câștiga alegerile parlamentare -, însă asta doar pentru că președintele Iohannis are nevoie de ”un servitor fidel și umil la butoanele guvernării”.

Orban este varianta ”realistă”, în astfel de condiții, precizează Gușă, cu toate că liberalii îi aduc în discuție, ”marginal”, și pe Rareș Bogdan, Marcel Vela, Siegfried Mureșan sau Cătălin Predoiu. În ceea ce privește propunerea USR-PLUS – Dacian Cioloș -, aceasta nu poate fi interpretată decât ca o tentativă de ”negociere” pentru obținerea unei poziții cât mai bune într-o viitoare guvernare.

”Bine c-au început măcar să apară soluții pentru viitoarea poziție de prim-ministru, acest fapt oferă posibilitatea unor comparații simple între potențialele partidelor de a ne rezolva problemele. Ce avem la acest capitol?

Iohannis și PNL ni-l oferă tot pe LuCOVID și pentru 2021, ce pare astfel “legat de scaun”, fie din dorința lui KWI de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării, fie din interesele unor puteri precum Germania pentru ca să le fie deservite fără crâcnire toate cerințele de unde s-ar îndestula economic de pe pământ românesc, în fine, fie din scopurile unor oameni puternici din STATUL ROMÂN pentru a nu le fi deranjate acțiunile prin care devalizează de zor bugetul național. Mai sunt pomeniți, neoficial și-ntr-un mod marginal, liberali precum Rareș Bogdan, Marcel Vela, Siegfried Mureșan sau Cătălin Predoiu, însă în mod realist altă variantă decât Orban nu putem aștepta de la Iohannis după 6 decembrie”, consideră Cozmin Gușă.

”USR-PLUS (și Franța!) “plusează” cu eternul Dacian Cioloș care, în condițiile scorului previzibil al lor ce nu va putea depăși 15%, sau mai ales al trecutului său de prim-ministru “fatal” pentru Iohannis și PNL în 2016, apare doar ca o propunere ce să faciliteze negocierea pluseriștilor pentru o poziționare mai consistentă în interiorul unei viitoare guvernări”

Cozmin Gușă

”Partidele din opoziție să forțeze dezbateri despre soluțiile clare de guvernare”

PSD vehiculează nume precum Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, fiecare dintre ei având capacitatea de a-i ”pune rău în dificultate” pe contracandidați tocmai din cauza ”unor GUVERNĂRI PROASTE ȘI ORIENTATE ANTI-NAȚIONAL”.

Nu în ultimul rând, apar în acest scenariu și Hunor Kelemen, Eugen Tomac sau Victor Ponta, mai scrie Cozmin Gușă, însă potențialul acestora este… ”improbabil în contextul politic de azi”.

”În fine, Ciolacu și PSD au plusat și ei de ieri, cvasi-oficializând 3 propuneri interesante de prim-ministru, care sunt menite deocamdată doar să umbrească în plus “palidele” alternative liberalo-pluseriste pomenite mai sus. Previzibil ar fi că fiecare dintre cei 3 pesediști propuși public, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose (în ordine alfabetică ), i-ar pune rău în dificultate în vreun meci televizat pe alde Orban sau Cioloș, care s-ar prezenta și cu puternicul handicap al unor GUVERNĂRI PROASTE ȘI ORIENTATE ANTI-NAȚIONAL.

Alte propuneri publice implicite ar fi Hunor Kelemen, Eugen Tomac sau Victor Ponta, dar n-are sens să discut despre potențialul acestora pentru că sunt total improbabile în contextul politic de azi”, mai notează analistul Cozmin Gușă.

”Revin în final la sugestia din titlu despre cum ar fi ca în cele cca 10 zile de campanie rămase, partidele din opoziție să forțeze dezbateri despre soluțiile clare de guvernare, iar mass-media să le provoace sau să le accepte, cu personajele pomenite mai sus, și pornind de la NEVOILE STRINGENTE ȘI MARI care reclamă soluții urgente, dacă nu vrem să DERAPĂM CA ȚARĂ ÎN MOD I-RE-ME-DI-A-BIL”

Cozmin Gușă

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
S-a despărțit de cunoscutul milionar în clipa în care a devenit Miss, iar el nu...
Anunţ IMPORTANT pentru românii cu animale de companie: Vor trebui VACCINATE anti-covid-19!
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Europa speriată de virusul mutant. Premierul Israelului: „Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
O nouă taxă pentru șoferii români: ”Uniunea Europeană… taxează poluatorul”
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide