EXCLUSIV | ”ANI vs. Clotilde Armand”. Daniel Ciungu, consilier PNL Sector 1: ”Abuzurile repetate contra legii sunt un modus operandi al primarului Armand!” / ”Îi cer demisia!”

EXCLUSIV | ”ANI vs. Clotilde Armand”. Daniel Ciungu, consilier PNL Sector 1: ”Abuzurile repetate contra legii sunt un modus operandi al primarului Armand!” / ”Îi cer demisia!”
Publicat: 07/11/2022, 13:05
Actualizat: 07/11/2022, 13:16

După ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzat de conflict de interese și incompatibilitate, primele reacții nu au întârziat să apară. ANI a sesizat Parchetul, dar și Prefectura Capitalei, după ce edilul a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și ar fi câștigat în mod necuvenit 18.720 de lei. Daniel Ciungu, consilier Local PNL la Consiliul Local Sector 1, cere demisia Clotildei Armand.

În exclusivitate pentru Gândul, Daniel Ciungu îi atrage atenția primarului Sectorului 1 că nu este un ”funcționar public”, ci un ”ales local”, iar faptul că s-a pus manager al unui proiect finanțat din fonduri europene demonstrează că edilul Sectorului 1 nu cunoaște diferența dintre cele două sintagme.

Consilierul Local PNL la Consiliul Local al Sectorui 1 a mai declarat că o ”posibilă infracțiune” este tratată cu ”sarcasm” de Clotilde Armand, sperând ca Parchetul să ancheteze cu toată seriozitatea o astfel de speță. Totodată, Daniel Ciungu atrage atenția că Uniunea Salvați România (USR) atacă orice ales local acuzat de ANI, dar numai cu condiția ca acesta să nu fie ”de-al lor”.

Faptul primarul Armand nu a văzut nimic greșit în a-și da bani din fonduri publice este tulburător. Îi atrag atenția primarului nu este funcționar public, ci ales local. Este o mare diferență între cele două. De altfel, există sute de funcționari publici în aparatul Sectorului 1 care puteau fi puși manager de proiect de către primar.

Dânsa, însă, a ales se pună pe sine. Sarcasmul cu care tratează o posibilă infracțiune comisă de dânsa, conform ANI, ne demonstrează încă o dată abuzurile repetate contra legii sunt un modus operandi al primarului Armand! Îmi pun speranța  Parchetul ancheta serios aceasta speță. De altfel USR ataca orice ales acuzat de ANI într-un mod vicios, atâta timp cât nu este de-al lor. Și îi cer, încă o dată, demisia primarului Armand”, a declarat Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Ura semănată de către primar contra oamenilor corecți și liberi”

Cu doar o zi înainte de comunicatul transmis de ANI, în care s-a precizat că ”în exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei”, consilierul PNL Daniel Ciungu a transmis că locuitorii Sectorului 1 au fost ”fraieriți” de Clotilde Armand și de USR.

Sunt profund mâhnit când un politruc se folosește de știri false mixate cu date semi-adevărate, ca să țină un oraș întreg în jeg și nepăsare, dar pe partea cealaltă aruncă resursele pe panseluțe și dublări de borduri într-un kitsch generalizat.

Și totuși asta se întâmplă în Sectorul 1 azi. Și tot ce pot să le spun celor care încă mai cred că primarul Armand și USR ar dori să facă bine acestui oraș și cetățenilor, este că au fost fraieriți de ea și le doresc tot binele, să iasă cât mai repede din mirajul acelei propagande. E periculoasă propaganda, mai ales când e mixată cu ce vrei să auzi. Dar e doar propagandă, pentru că atunci când verifici actele și dispozițiile primarului din spatele acelor cuvinte, vezi că realitatea este spre 100% diferită. Vă spun sincer, dacă mai credeți în Armand și minciunile și calomniile echipei ei de pe Facebook sau presa de casă (da bineînțeles că USR are așa ceva), înseamnă că trebuie să vă treziți și să deschideți ochii pe stradă”, a precizat Daniel Ciungu.

Ura semănată de către primar contra oamenilor corecți și liberi, calomnia adresată săptămânal nouă, celor din PNL, a fost observată și la nivel fizic în sector. Presiuni comunistoide la adresa directorilor de școli, a părinților, a funcționarilor publici, a consilierilor locali… asta știe să facă Armand. Această ură și mânie proletară este fix ceea ce a adus România în situația de azi. Eu nu vreau să mai continuăm așa

Daniel Ciungu, consilier Local PNL la Consiliul Local Sector 1

ANI: ”Folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane”

În urma cercetărilor efectuate, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a ”infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de cinci  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”.

”Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție»), Armand Clotilde Brigitte exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, s-a transmis în comunicatul ANI.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță