”ANI vs. Clotilde Armand” | Sebastian Burduja: ”Sectorul 1, incompetență și mizerie” / ”Primarul a răspuns cu minciuni, mă deranjează dubla măsură și lipsa de asumare”

”ANI vs. Clotilde Armand” | Sebastian Burduja: ”Sectorul 1, incompetență și mizerie” / ”Primarul a răspuns cu minciuni, mă deranjează dubla măsură și lipsa de asumare”
Publicat: 08/11/2022, 12:14

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și președinte PNL Sector 1, precizează că era și este nevoie de un răspuns ”mai serios” din partea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce aceasta a fost acuzată de ANI de ”conflict de interese” și ”incompatibilitate”.

Sebastian Burduja a precizat, încă de la începutul postării de pe pagina sa de socializare, că dorește să facă scurte precizări în urma întrebărilor pe care le-a primit. Potrivit ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Clotilde Armand, nefiind funcționar public, ci ales local, putea numi pe altcineva în funcția de manager de proiect, inclusive dintre cei ”recrutați de dânsa”.

În același timp, Sebastian Burduja avertizează și că este vorba despre o ”situație neclară din punct de vedere legal și moral”.

”Doar câteva remarci scurte, pentru că astăzi am primit foarte multe întrebări. Cred că este nevoie de un răspuns mai serios al primarului sectorului 1 la acuzația pe care i-a adus-o ANI, din respect pentru instituții și cetățeni și în concordanță cu pozițiile vizând integritatea în funcții publice, pe care USR le-a clamat ani de zile.

  • În primul rând, atrag atenția că primarul NU este funcționar public, ci ales local. Este o diferență elementară, pe care ar trebui să o cunoască orice primar.
  • În al doilea rând, există sute de funcționari publici în aparatul Sectorului 1 pe care primarul îi putea numi manager de proiect. Inclusiv dintre cei recrutați de dânsa.
  • În al treilea rând, discutăm din nou, a câta oara, despre o situație neclară din punct de vedere legal și moral în care este implicat primarul sectorului 1. Situație pe care, repet, are datoria să o lămurească.

Încă un exemplu de subiect care parazitează dezbaterea despre sectorul 1 de 2 ani de zile… Iar asta e trist”, notează Sebastian Burduja în mediul online.

”Mă așteptam ca, în fața constatărilor ANI, primarul să răspundă cu argumente și date clare”

Sebastian Burduja scrie în postarea sa că Sectorul 1 este, practic, ”scufundat” în incompetență și în mizerie, exprimându-și dezamăgirea că răspunsul Clotildei Armand, în urma constatărilor ANI, nu a fost cel așteptat, lipsind ”argumentele” și ”datele clare”.

Despre asta vorbim în Sectorul 1, scufundat în incompetență și mizerie, când ar trebui să vorbim despre administrație pentru oameni. Ar trebui ca sectorul 1 să fie un exemplu de fonduri europene atrase, de proiecte la fel de bine implementate, ca la Cluj sau Oradea. Sau chiar ca în sectorul 2, la colegul de partid al primarului sectorului 1.

Mă așteptam ca, în fața constatărilor ANI, primarul să răspundă cu argumente și date clare. A răspuns ca un politician vechi, cu minciuni. Adevărul are însă o calitate: întotdeauna iese la iveală”, mai precizează Sebastian Burduja.

”Nu voi avansa verdicte. Nu e treaba mea, pentru asta există justiția, în care eu personal am încredere. Mă deranjează însă dubla măsură și lipsa de asumare. Sub sloganurile atent gândite de consultanți, despre oameni noi în politică și fără penali în funcții publice, sub încercările de a distrage atenția de la adevăr cu victimizări, adevărul va învinge

Sebastian Burduja

Primarul NU POATE avea alte funcții publice remunerate”

La finalul postării sale, Sebastian Burduja a inclus și un post-scriptum în care îi reamintește Clotildei Armand că primarul ”nu poate avea alte funcții publice remunerate”

P.S. Legea 161/2003, articolul 87, Alin. 1, litera k): Primarul NU POATE avea alte funcții publice remunerate.

  • ANI: Clotilde Armand exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect. Primarul nu poate fi și nu poate primi bani în calitate de manager de proiect, doar în calitate de primar.
  • ANI: În perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru ea însăși”, a mai notat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BOMBĂ! Cuplu nou la Survivor? Declarațiile devoalează situația reală dintre concurenți
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Șoșoacă vrea ca România să invadeze Ucraina. A depus un proiect de lege pentru anexarea...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Steliano Filip a divorțat pentru că soția nu a vrut să treacă la religia penticostală...
O Dacie mai rară decât un Ferrari? ESTE POSIBIL! Cât costă ce mai rară Dacie...
EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta...
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Donald Trump, primul fost preşedinte american care ar putea fi pus sub acuzare/ Starletă porno:...
Alina Sorescu, distrusă de sentința judecătorilor. Declarații tulburătoare | EXCLUSIV
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația nopții despre Ion ILIESCU! Anunț șocant despre fostul președinte al României
AVERTISMENTUL care DĂ FIORI. OMENIREA, în MARE PERICOL, atrage atenția ONU
Fetiță de 8 luni, botezată cu apă cu dezinfectant. Nașul a simțit o arsură pe...