”ANI vs. Clotilde Armand” | Sebastian Burduja: ”Sectorul 1, incompetență și mizerie” / ”Primarul a răspuns cu minciuni, mă deranjează dubla măsură și lipsa de asumare”

”ANI vs. Clotilde Armand” | Sebastian Burduja: ”Sectorul 1, incompetență și mizerie” / ”Primarul a răspuns cu minciuni, mă deranjează dubla măsură și lipsa de asumare”

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și președinte PNL Sector 1, precizează că era și este nevoie de un răspuns ”mai serios” din partea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce aceasta a fost acuzată de ANI de ”conflict de interese” și ”incompatibilitate”.

Sebastian Burduja a precizat, încă de la începutul postării de pe pagina sa de socializare, că dorește să facă scurte precizări în urma întrebărilor pe care le-a primit. Potrivit ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Clotilde Armand, nefiind funcționar public, ci ales local, putea numi pe altcineva în funcția de manager de proiect, inclusive dintre cei ”recrutați de dânsa”.

În același timp, Sebastian Burduja avertizează și că este vorba despre o ”situație neclară din punct de vedere legal și moral”.

”Doar câteva remarci scurte, pentru că astăzi am primit foarte multe întrebări. Cred că este nevoie de un răspuns mai serios al primarului sectorului 1 la acuzația pe care i-a adus-o ANI, din respect pentru instituții și cetățeni și în concordanță cu pozițiile vizând integritatea în funcții publice, pe care USR le-a clamat ani de zile.

  • În primul rând, atrag atenția că primarul NU este funcționar public, ci ales local. Este o diferență elementară, pe care ar trebui să o cunoască orice primar.
  • În al doilea rând, există sute de funcționari publici în aparatul Sectorului 1 pe care primarul îi putea numi manager de proiect. Inclusiv dintre cei recrutați de dânsa.
  • În al treilea rând, discutăm din nou, a câta oara, despre o situație neclară din punct de vedere legal și moral în care este implicat primarul sectorului 1. Situație pe care, repet, are datoria să o lămurească.

Încă un exemplu de subiect care parazitează dezbaterea despre sectorul 1 de 2 ani de zile… Iar asta e trist”, notează Sebastian Burduja în mediul online.

”Mă așteptam ca, în fața constatărilor ANI, primarul să răspundă cu argumente și date clare”

Sebastian Burduja scrie în postarea sa că Sectorul 1 este, practic, ”scufundat” în incompetență și în mizerie, exprimându-și dezamăgirea că răspunsul Clotildei Armand, în urma constatărilor ANI, nu a fost cel așteptat, lipsind ”argumentele” și ”datele clare”.

Despre asta vorbim în Sectorul 1, scufundat în incompetență și mizerie, când ar trebui să vorbim despre administrație pentru oameni. Ar trebui ca sectorul 1 să fie un exemplu de fonduri europene atrase, de proiecte la fel de bine implementate, ca la Cluj sau Oradea. Sau chiar ca în sectorul 2, la colegul de partid al primarului sectorului 1.

Mă așteptam ca, în fața constatărilor ANI, primarul să răspundă cu argumente și date clare. A răspuns ca un politician vechi, cu minciuni. Adevărul are însă o calitate: întotdeauna iese la iveală”, mai precizează Sebastian Burduja.

”Nu voi avansa verdicte. Nu e treaba mea, pentru asta există justiția, în care eu personal am încredere. Mă deranjează însă dubla măsură și lipsa de asumare. Sub sloganurile atent gândite de consultanți, despre oameni noi în politică și fără penali în funcții publice, sub încercările de a distrage atenția de la adevăr cu victimizări, adevărul va învinge

Sebastian Burduja

Primarul NU POATE avea alte funcții publice remunerate”

La finalul postării sale, Sebastian Burduja a inclus și un post-scriptum în care îi reamintește Clotildei Armand că primarul ”nu poate avea alte funcții publice remunerate”

P.S. Legea 161/2003, articolul 87, Alin. 1, litera k): Primarul NU POATE avea alte funcții publice remunerate.

  • ANI: Clotilde Armand exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect. Primarul nu poate fi și nu poate primi bani în calitate de manager de proiect, doar în calitate de primar.
  • ANI: În perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru ea însăși”, a mai notat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie? Dezvăluiri uluitoare despre planurile soțului lui Meghan Markle
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Mașina de spălat, curățată rapid cu un ingredient simplu. Toți îl avem în bucătărie
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
×