EXCLUSIV | Președintele PSD Sector 1 reacționează în cazul ”ANI vs. Clotilde Armand”: ”O situație dezastruoasă în care edilul simțea că merită să se premieze pe sine cu bani necuveniți”

EXCLUSIV | Președintele PSD Sector 1 reacționează în cazul ”ANI vs. Clotilde Armand”: ”O situație dezastruoasă în care edilul simțea că merită să se premieze pe sine cu bani necuveniți”
Publicat: 07/11/2022, 11:18
Actualizat: 07/11/2022, 11:30

Clotilde Armand – primarul Sectorului 1 – este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate, iar Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, spune că edilul ”a  simțit nevoia să se premieze” într-o perioadă în care situația din sector era ”dezastruoasă”.

Potrivit ANI, Clotilde Armand ar fi semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” -, câștigând în mod necuvenit 18.720 de lei, iar ANI a sesizat Parchetul General, dar și prefectura Capitalei.

Ulterior, Clotilde Armand și-a mărit salariul cu până la 30%, a mai transmis ANI (mai multe detalii AICI).

 ”În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, au precizat reprezentanții ANI.

Președintele PSD Sector 1: ”USR bloca finanțarea spitalelor și a CET Grivița”

Contactat de Gândul, Petre Florin Manole – președintele PSD Sector 1, a declarat în exclusivitate că faptele de care este acuzat edilul Sectorului 1 s-au petrecut chiar în perioada în care sectorul era ”acoperit de gunoaie”.

Mai mult, în aceeași perioadă, Uniunea Salvați România (USR) bloca finanțarea spitalelor, dar și a CET Grivița. Situația era ”dezastruoasă”, reamintește Petre Florin Manole, iar Clotilde Armand s-a ”premiat cu bani necuveniți”.

 ”Faptele sesizate la ANI s-au petrecut în perioada februarie-august 2022. Adică exact atunci când sectorul 1 era acoperit de gunoaie, acordarea burselor elevilor întârzia cu lunile și USR bloca finanțarea spitalelor și a CET Grivița.

O situație dezastruoasă în care edilul Sectorului 1 simțea că merită să se premieze pe sine cu bani necuveniți din proiecte europene”, a declarat președintele PSD Sector 1, în exclusivitate pentru Gândul.

”În urma celor constatate, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către edil a «infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de cinci  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine»”

Agenția Națională de Integritate

Clotilde Armand: ”Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI”

În urma comunicatului ANI, Clotilde Armand a avut o primă reacție în mediul online, notând pe pagina sa de socializare că se bucură fiindcă ”autoritățile sunt vigilente”.

În același timp, edilul Sectorului 1 menționează că știa despre existența unei plângeri pe care a făcut-o la ANI ”unul dintre membrii PSD Sector 1”.

”Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treaba. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita.

Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție»”, a notat Clotilde Armand pe Facebook.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Anunțul matrimonial scandalos lăsat de o pensionară: 'Caut un domn slab, bine îmbrăcat și...' 😲
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
Fenomene extreme în România. O zi cu probleme anunțate de meteorologi
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Graceland, celebra casă a lui Elvis Presley, a scăpat la limită de executarea silită
×