FOTO | Camionul morții de la Cariera Jilț a fost ridicat de la locul tragediei și dus la RAR pentru expertiză

FOTO | Camionul morții de la Cariera Jilț a fost ridicat de la locul tragediei și dus la RAR pentru expertiză
În acest camion au murit 3 mineri și alți 10 au fost răniți, la Cariera Jilț din județul Gorj
Publicat: 28/01/2023, 01:23
Actualizat: 28/01/2023, 01:28

Camionul morții de la Cariera Jilț Sud (județul Gorj), în care și-au găsit sfârșitul trei mineri și alți zece au fost răniți, a fost ridicat – vineri – de la locul tragediei și dus la Registrul Auto Român (RAR) pentru expertiză.

Primele detalii din ancheta Corpului de Control al Ministerului Energiei după tragedia din Cariera Jilț

Ministerul Energiei a publicat, joi, sinteza raportului preliminar al Corpului de Control al Ministerului Energiei cu privire la verificările efectuate la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., după tragedia de la Cariera Jilț.

Astfel, conform documentului, accidentul soldat cu moartea a trei muncitori și rănirea altor 10 s-a produs din cauză că oamenii era transportați cu o mașină de marfă, veche de 42 de ani, pe un drum „greu practicabil, acoperit cu piatră spartă amestecată cu nămol”.

În acest camion au murit 3 mineri și alți 10 au fost răniți, la Cariera Jilț din județul Gorj

Mai mult, investigația a mai arătat că persoanele însărcinate cu protecția muncii nu și-au respectat sarcinile de serviciu.

Trei mineri și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți, marți, într-un accident de muncă la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. Mașina în care se întorceau de la o intervenție tehnică s-a răsturnat de pe un podeț.

Cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul de marţi de la Cariera Jilţ Sud este asfixia, afirmă reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase