Cea mai simplă rețetă de tartă de struguri a Alinei Laufer. Cum pregătești un desert delicios de toamnă

Publicat: 29 10. 2025, 11:16
Cea mai simplă rețetă de tartă de struguri a Alinei Laufer. Cum pregătești un desert delicios de toamnă

Alina Laufer a pregătit cea mai simplă rețetă de tartă cu struguri. Iată ce ingrediente trebuie să utilizezi pentru a pregăti un desert delicios de toamnă, dar și modul de preparare.

Alina Laufer a pregătit un desert perfect pentru această toamnă. În cadrul emisiunii „Să crești mare”, difuzat la Kanal D, aceasta a preparat o tartă cu struguri, cu un aluat fraged.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Făină;
  • Zahăr pudră;
  • Margarină;
  • Untură;
  • Gălbenușuri;
  • Iaurt;
  • Cremă de vanilie;
  • Struguri;
  • Gelatină;
  • Sare.

Cum se prepară tarta cu struguri

Alina Laufer a început prin a pregăti un aluat fraged pentru tartă, utilizându-se de ingrediente simple. După ce a fost făcută compoziția pentur aluat, se va lăsa la frigider. Apoi, se va întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar în mijloc se pot adăuga greutăți speciale pentru copt, pentru ca aluatul să-și păstreze forma.

„Facem un aluat fraged pentru că este partea cea mai importantă din această tartă. Avem nevoie de următoarele ingrediente: de făină, de puțină sare, puțin zahăr, pudră, de margarină și puțină untură, gălbenușuri de ou, iaurt, cremă de vanilie, struguri și puțină gelatină. Dacă vă întrebați ce e fasolea aceasta de aici, este doar pentru coptură. Punem și margarina, puțină sare. Adăugăm zahărul pudră, iaurtul și gălbenușurile. Aluatul trebuie amestecat maximum un minut.

Îl punem într-o pungă și îl lăsăm să se odihnească la frigider. Pentru că trebuie să se coacă goală, pregătim o hârtie de copt pe care o să o punem deasupra. Puteți să folosiți dacă aveți niște greutăți speciale pentru copt sau puteți să faceți ca mine și să folosiți orice fel de boabe aveți prin casă. Fasole, năut”, a explicat Alina Laufer.

Aluatul pentru tarta de struguri trebuie să fie copt perfect / foto: captură video

Odată ce aluatul s-a copt, trebuie să fie pregătită crema. Pentru compoziția ei, Alina Laufer a utilizat prafă de cremă instant, lapte rece (750 mililitri), apoi, la final, gelatină.

„Tarta noastră este gata. Am lăsat-o puțin să se răcească, timp în care noi pregătim crema. Avem aici praf de cremă instant. Să știți că nu este nicio rușine să-l folosiți. Și 750 ml de lapte cât mai rece. Crema este gata. Arată minunat. Aici am puțină gelatină pe care am lăsat-o la înmuiat în puțină apă. O dizolvăm. Atenție mare, gelatina nu se fierbe. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm musafirii pentru că tarta noastră este perfectă. Dragii mei, vă urez poftă bună!”, a mai spus Alina Laufer.

Autorul recomandă:

Secretul lui chef Joseph Hadad pentru cel mai delicios ștrudel cu mere. Ingredientele care alcătuiesc un desert ușor și spectaculos

Secretul celui mai bun ostropel de pui cu mămăligă. Chef Ștefan Popescu l-a dezvăluit

Rețetă de plăcintă cu brânză dulce. Cum să prepari un desert cu textură pufoasă

Sursă foto: capturi video