Două demisii la CE Oltenia după accidentul din Gorj. Ce spune premierul Nicolae Ciucă | VIDEO

Publicat: 18/01/2023, 13:50
Actualizat: 18/01/2023, 16:54

Două dintre demisiile cerute de ministrul Energiei, Virgil Popescu, au fost depuse miercuri la sediul Complexului Energetic Oltenia, după tragedia din Gorj.

Este vorba despre directorul diviziei miniere a complexului minier și de șeful carierei, potrivit surselor GÂNDUL. Singurul care nu a demisionat până acum rămâne șeful direct al minei Jilț Sud, care conducea direct activitatea minerilor care au decedat marți.

Inspectorii ITM Gorj vor merge miercuri la fata locului pentru a verifica toată documentația tehnică legată de transportul minerilor.

Nicolae Ciucă: Sunt cercetate cauzele producerii accidentului

La începutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiilor victimeor accidentului din Gorj și a declarat că autoritățile abilitate anchetează cazul.

„Ieri, din păcate, a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Și-au pierdut viața trei muncitori în cariera de la Jilț. Doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori și, desigur, ale celor care au fost răniți. Încă din primul moment, am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, am transmis ministrului energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului. În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii, prin Inspecția Muncii, vor continua activitatea de verificare și cercetare a cauzelor producerii accidentului și, până săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, îmi vor prezenta primele date, concluzii și măsuri atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a declarat premierul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei la Complexul Energetic Oltenia pentru a face verificări amănunțite după tragedia în care și-au pierdut viața trei persoane și altele zece au fost rănite.

De asemenea, el a cerut ca cei responsabili să demisioneze și a adăugat că nu va aștepta raportul Corpului de Control pentru acest lucru.

„Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi mâine o echipă formată din trei va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile. Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralel cu ancheta pe care Parchetul o face împreună ci IMM-ul, cu Poliţia”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a cerut demisiile directorului sucursalei miniere, a şefului Exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud, pe care îi consideră direct vinovați pentru tragedia care s-a produs la Complexul Energetic Oltenia.

Trei persoane au murit și 10 au fost rănite, fiind transportate la spital, în urma accidentului produs marți, la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj, au anunțat echipele de intervenție la finalul misiunii.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican