Dragoș Pătraru a aflat din ce este făcută înghețata Napoca, de fapt
Dragoș Pătraru a aflat din ce este făcută înghețata Napoca, de fapt. Înghețata este un produs consumat de mulți adulți și copii, îndeosebi pe timpul verii. Pentru că este un aliment popular și des consumat, jurnalistul a efectuat o analiză a ingredientelor regăsite pe etichetele a 6 produse diferite luate din supermarketurile românești. Printre aceste sortimente se află și celebra înghețată Napoca, arată Cancan.
Înghețata reprezintă un produs popular printre consumatori. Îndeosebi în timpul canicular, acest desert, regăsit sub diverse forme, mărimi, arome și tipuri, este des achiziționat de adulți și copii. Jurnalistul Dragoș Pătraru, care moderează și rubrica „Starea Sănătății”, a analizat ingredientele regăsite pe etichetele a 6 produse din comerț. Printre produsele ale căror etichete au fost analizate se numără și înghețata Napoca.
Dragoș Pătraru a aflat din ce este făcută înghețata Napoca, de fapt
Analiza s-a axat asupra sortimentelor de înghețată care se regăsesc pe rafturile din supermarketurile românești. În urma acestor analize ale etichetelor, Dragoș Pătraru a descoperit existența a două ingrediente care nu ar trebui să se afle în compoziția înghețatelor. Cele două ingrediente sunt caragenan și poliricinoleat. Însă, ce conține înghețata Napoca? Jurnalistul a oferit și câteva concluzii, după ce etichetele au fost analizate atent. Eticheta produsului a afișat cel puțin 18 ingrediente. „A fost foarte multă chimie”, a susținut jurnalistul la rubrica pe care o prezintă.
„A fost foarte multă chimie, cum ne place nouă la această rubrică. Mi-ar plăcea să cunosc un tehnician care face această rețetă să ne explice cum se ajunge aici. S-a încercat cu niște profesori de pe la facultăți, dar e clar că nu acolo le predau cât caragenan și poliricinoleat să pună la înghețată”, a precizat Dragoș Pătraru.
AFLĂ AICI DIN CE ESTE FĂCUTĂ ÎNGHEȚATA NAPOCA DIN COMERȚ, DE FAPT, POTRIVIT LUI DRAGOȘ PĂTRARU.
Sursă foto: Shutterstock, captură video Youtube