Imagini revoltătoare. Balustrada vechiului Pod Ciurel, în pericol să se prăbușească. Administrația Străzilor dă vina pe vechile conduceri pentru lipsa investițiilor de peste 30 de ani – FOTO

Publicat: 28 07. 2021, 09:00

Balustrada vechiului Pod Ciurel, care traversează râul Dâmbovița, se mai ține doar în câțiva piloni ruginiți, fiind în pericol să se prăbușească în apă, lângă baraj. Pericolul și mai mare este că pe aici trec zilnic foarte mulți bucureșteni, care vin să se relaxeze pe Lacul Morii.

Peste Șoseaua Virtuții din Capitală a fost construit recent noul Pod Ciurel, construcție aproape inutilă, dar care a costat peste 240 de milioane de lei.

Vechiul Pod Ciurel, care traversează râul Dâmbovița și peste care trec Șoseaua Virtuții și linia de tramvai 41, este însă într-o stare deplorabilă. Practic, balustrada care mărginește drumul pietonal este extrem de degradată, fiind foarte ruginită și îndoită.

Foarte mulți bucureșteni trec pe aici zilnic, mai ales în weekend, iar mulți dintre ei se opresc chiar lângă balustradă, în drumul spre lac, pentru a privi apa care se scurge prin barajul Ciurel.

Administrația Străzilor: „Nu s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea acestui pod”

Oficiali de la Administrația Străzilor dau vina pentru această situație pe lipsa de fonduri.

„Podul Ciurel a fost construit în anul 1987 în cadrul lucrărilor de amenajare a râului Dâmbovița. Parapetele pietonale au suferit în timp degradări din cauza condițiilor meteorologice, a unor evenimente rutiere, dar și a activităților de deszăpezire anuale. Astfel, la aceste parapete, Administrația Străzilor a intervenit ori de câte ori situația a impus-o pentru a asigura circulația liberă a pietonilor în condiții optime. Administrațiile precedente nu au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea acestui pod”, se arată într-un răspuns al Administrației Străzilor, la solicitarea Gândul.

Sursa citată mai arată că la rectificarea bugetară a Primăriei Capitalei se va lua în calcul alocarea sumelor necesare pentru reabilitarea acestui pod.

Faleza Lacului Morii, punct de atracție pentru bucureșteni

„În paralel, vor fi actualizați indicatorii tehnico-economici pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), întocmirea documentației pentru  obținerea autorizației de construire (PAC) în vederea reabilitării/consolidării lucrării Podul Ciurel”, mai spun oficialii de la Administrația Străzilor.

Ciurel este primul pod peste Dâmbovița, de după baraj, și este la doar câțiva metri de Lacul Morii (cel mai mare din București).

Chiar dacă este și ea în paragină, faleza lacului este un punct de atracție pentru bucureștenii din Sectorul 6, mai ales pentru cei care fac sport, dar și pentru cei care vor să se relaxeze și să admire apusul la marginea apei.

Foto: Nicolae Oprea