Leguma pe care să o adaugi mereu în ciorbă, pentru un gust deosebit. Este bogată în fibre și ajută la întărirea sistemului imunitar
Iată leguma pe care să o adaugi mereu în ciorbă sau în alte mâncăruri, pentru un gust deosebit. Este bogată în fibre, vitamine (A, B și C), potasiu și ajută la întărirea sistemului imunitar.
Mulți dintre specialiștii în nutriție recomandă ca dieta zilnică să aibă atât fructe, cât și legume proaspete. Unele dintre alimente pot fi folosite într-o multitudine de preparate, iar printre ele se află și ceapa, leguma care oferă un gust deosebit supelor și ciorbelor, dar care ajută și la întărirea sistemului imunitar, fiind bogate în vitamine și fibre.
Leguma din ciorbă care ajută la întărirea sistemului imunitar
Ceapa este o legumă utilizată încă din cele mai vechi timpuri drept un tratament pentru anumite probleme de sănătate. În Antichitate, ceapa era folosită pentru a vindeca anumite răni sau dureri. De altfel, încă din vremurile îndepărtate, leguma era văzută precum un „antibiotic” natural. Desigur, ideea aceasta a fost „moștenită” de la o generație la alta și chiar și în prezent este considerată, în anumite situații, un „antibiotic natural”. Consumul de ceapă (crudă, coaptă sau în diverse preparate) poate aduce beneficii organismului. De exemplu, corpul poate beneficia de proprietățile antiinflamatoare ale legumei, având un efect pozitiv asupra digestiei.
Consumul de ceapă poate aduce beneficii organismului / sursă foto: Shutterstock
Totodată, 100 de grame de ceapă conține circa 44 de calorii, iar porția respectivă asgură o doză de fibre. De altfel, consumul de ceapă poate acționa cu un rol protector asupra ficatului, având în vedere că leguma conține sulf, arată Adevarul.ro.
Vezi și:
Cu ce să stropești ceapa verde pentru o creștere sănătoasă. Secretul natural al grădinarilor
Topul celor mai sănătoase legume, potrivit unui expert în medicină regenerativă. Ce consumă zilnic
Sursă foto: Shutterstock