UPDATE | Medicul prins când lua mită pentru o operație a fost plasat în arest la domiciliu. Cine este cardiologul care a cerut 10.000 de lei de la o pacientă și ce salariu fabulos avea

UPDATE | Medicul prins când lua mită pentru o operație a fost plasat în arest la domiciliu. Cine este cardiologul care a cerut 10.000 de lei de la o pacientă și ce salariu fabulos avea
Sursa foto: captură Antena 3
Publicat: 03/11/2021, 11:11
Actualizat: 04/11/2021, 19:06

Cardiologul Sorin Baloș, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov, a fost prins când lua mită de la familia unei paciente pe care o operase. Anchetatorii au organizat un flagrant la o clinică privată, unde lucrează medicul, și au intervenit în momentul în care primea 8.000 de lei, după ce înainte luase alți 2.000 de lei.

UPDATE: Medicul Sorin Baloș a fost plasat în arest la domiciliu. Instanța Tribunalului Brașov a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a cardiologului de la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

”Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, de la data de 3 noiembrie 2021 până la data de 2 decembrie 2021 inclusiv faţă de inculpatul Baloș Sorin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, potrivit deciziei judecătorului de drepturi și libertăți care a soluționat cererea procurorilor.

Medicul are interdicție să părăsească locuința în care stă în arest, dacă nu are permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi.

Instanța i-a interzis medicului să se apropie de trei martori din dosar și să comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe orice cale.

Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de procurori, urmând ca judecătorii de la Curtea de Apel Brașov să decidă definitiv dacă medicul va rămâne în arest la domiciliu, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Medicul a fost prins în flagrant marți, după ce solicitase ca restul de 8.000 de lei din cei 10.000 de lei ceruți să îi fie dați la prima consultație post-operatorie, realizată în clinica privat în care mai lucrează. Banii au fost găsiți de anchetatori în buzunarul jachetei medicului. Inițial, medicul le-a spus anchetatorilor că banii găsiți la el reprezentă plata consultației, potrivit unor surse judiciare.

Managerul clinicii private, Alexandru Bică, a spus însă că banii pentru consultații se încasează doar la recepție, iar pentru plata făcută se eliberează bonuri fiscale.

Surse din spital, citate de Știrile Pro TV, spun că medicul, venit de la Târgu Mureş, avea un salariu de aproximativ 35.000 de lei pe lună.

Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor brașoveni după ce nepotul pacientei operate i-a cerut sfatul polițistului Marian Godină, care l-a îndemnat să facă un denunț.

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie)”, a scris brașoveanul în mesajul trimis, luni, lui Marian Godină.

Brașoveanul i-a mai spus polițistului că, de teamă, verișorul lui i-a dat medicului 2.000 de lei și i-a spus că îi va da şi restul banilor.

Marian Godină l-a îndemnat să îl reclame pe cardiologul care a cerut bani pentru o operație.

”Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor”, a mai scris Godină pe Facebook, după ce anchetatorii au organizat flagrantul pentru prinderea medicului în momentul în care primea banii ceruți.

După ce a fost audiat, medicul a fost reținut, marți seară, pentru luare de mită.

Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a mai scris poliţistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Sorin Baloș este medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, care a efectuat mii de operații pe cord deschis. El lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dar și la clinici private.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York