O femeie din Prahova, vaccinată „la chiuvetă”, a rămas fără vacanța plătită scump pentru că nu a știut că trebuie să „mimeze” și rapelul

Publicat: 29 10. 2021, 00:36
Actualizat: 29 10. 2021, 00:39
Sursa foto: Alexandra Pandrea/GÂNDUL

Ancheta privind depistarea românilor care au dat bani grei pentru a obține certificate fictive de vaccinare a scos la iveală situații jenante în care au intrat oamenii care nu erau la curent cu modul în care decurge procesul normal de vaccinare.

Unii nu știau ce înseamnă cod QR, alții așteptau „hârtiile” care să dovedească faptul că s-au vaccinat, fie și fictiv, iar alții habar nu aveau că trebuie să „mimeze” actul vaccinării de două ori, pierzând astfel banii dați pentru certificatul care atesta doar administrarea primei doze, scrie ziare.com.

Dialogurile telefonice interceptate de către procurorii din Prahova într-un caz din Valea Călugărească dovedesc că, pe lângă fapta penală, că cei incluși în circuitul paralel de vaccinare au riscat mult, dar erau conștienți de asta.

Vaccinatorii „la chiuvetă” au fost amenințați cu deconspirarea rețelei, de către clienții nemulțumiți că trebuie să aștepte prea mult pentru certificatul fals de vaccinare, iar alții s-au răzgândit în timpul procesului de vaccinare fictivă și și-au cerut banii înapoi.

Au fost și cazuri în care, tot din cauza timpului lung de așteptare, au cerut banii înapoi pentru că găsiseră să rezolve problema în altă parte, mai scrie sursa citată.

De exemplu, una dintre clientele asistenților medicali de la Valea Călugărească s-a trezit că a rămas fără certificatul de vaccinare pentru care plătise pentru că nu o anunțase nimeni că trebuie să se prezinte la cabinet și pentru rapel.

Nervoasă că ea și soțul ei sunt singurii din familie „nerezolvați”, femeia l-a sunat pe intermediar și i-a reproșat că din cauza lui a pierdut și banii plătiți pentru vacanța în străinătate unde nu mai putea ajunge pentru că nu avea dovada vaccinării. Ca soluție de compromis, femeia și-a cerut banii înapoi ca să-și facă testele PCR.

”Având în vedere faptul că situația sa și a soțului său nu a fost rezolvată, la data de 21.08.2021, ora 12.40.15, XX îl contactează telefonic pe XX, solicitându-i acestuia să își primească banii înapoi, având în vedere că nu a fost implementat în mod fictiv și rapelul vaccinului său. XX îi comunică faptul că nu își poate primi banii înapoi, dar că vor încerca să rezolve situația. La ora 12.48.24, acesta o contactează telefonic pe XX, solicitându-i să îi transmită numele său și al soțului său”, arată procurorii în ordonanța de reținere.

Vă recomandăm și:

VIDEO| Descinderi la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Angajați ai Primăriei, acuzați că ar fi falsificat 200 de certificate de imunizare

Crește numărul anchetelor care vizează certificatele false de vaccinare. Medic: Acest lucru duce la complicarea tratamentului pacienților

Un cardiolog reclamă că se vând certificate verzi false pe grupuri de Facebook: ”Dacă vedeţi moarte pe lângă voi şi vreţi vaccin, cum procedaţi? Vă autodenunţaţi?”