O gravidă din Algeria, intubată 16 zile, a fost salvată de medicii ieşeni

O gravidă din Algeria, intubată 16 zile, a fost salvată de medicii ieşeni
Publicat: 29/10/2021, 11:38

O gravidă infectată cu SARS-CoV-2, cu cetăţenie străină, a fost salvată de medicii de la Iasi. Femeia are 41 de ani, provine din Algeria, a născut un copil la Spitalul din Oneşti, dar a fost transferată în stare gravă la Iaşi, cu diferite complicaţii provocate de infecţia cu SARS-CoV-2.

Pacienta a fost intubată imediat după naștere pentru a putea avea șanse de supraviețuire. Apoi, s- a luat decizia transferării acesteia la spitalul „Elena Doamna”. Medicii au trecut- o pe tratament și au reușit, după 16 zile de spitalizare, să o salveze.

Mămica și bebelușul ei sunt în afara oricărui pericol, urmând să fie monitorizați în continuare postcovid.

 „Medicii de la Spitalul din Oneşti au decis, după evaluarea situaţiei pacientei, că se impune transferul la maternitatea noastră, suport Covid, pentru a beneficia de tratamentul de specialitate. Lehuza avea o afectare pulmonară importantă, era intubată, dar, din fericire, după 16 zile de medicaţie şi îngrijire, putem spune că este în afara oricărui pericol şi că, în curând, va merge acasă, la pruncul mult dorit. Suntem aici pentru a ajuta mamele şi să luptăm împotriva acestui virus nemilos”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase