Piedone a intrat într-un „împinge tava” din București, dar ce a găsit l-a marcat pe viață. Unde sunt ținute ouăle, de fapt

Publicat: 15 06. 2025, 07:41

Piedone a intrat într-un „împinge tava” din București, dar ce a găsit l-a marcat pe viață. Unde sunt ținute ouăle, de fapt!?

Piedone a intrat într-un „împinge tava” din București, dar ce a găsit l-a marcat pe viață

Șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone, a descins într-o autoservire, care, în mod ironic, are sloganul „Gustos și sănătos!”

Nu se aștepta să găsească așa ceva acolo: mizerie de nedescris și o cameră „frigorifică” doar cu numele, unde ciorba și carnea sunt pur și simplu lăsate de izbeliște și apoi servite clienților.

Ceea ce i-a atras atenția lui Piedone în mod deosebit a fost faptul că mai multe cartoane cu ouă erau așezate pe jos, fără niciun respect pentru siguranța alimentației publice.

„Hal de cameră de frig! Ciorba aia în ce hal stă acolo, carne, uitați cum stau ouăle pe jos, o infecție de nedescris”, a spus Piedone, la fața locului.

„Varză murată, 30 de grade, ține varza afară”, a mai găsit Piedone.

Mai mult, acesta i-a întrebat pe angajații restaurantului când au de gând să facă curățenie în frigidere.

SURSA FOTO: facebook @ Cristian Popescu Piedone

Sub coordonarea lui Piedone, ANPC a controlat 450 de operatori economici. Au fost aplicate 246 amenzi, în valoare de 1.507.800 RON

În data de 11.06.2025, din dispoziția și sub coordonarea Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Cristian Popescu Piedone, comisarii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au desfășurat controale tematice și operative cu privire la respectarea legislației în vigoare.

Imagini care pot tăia pofta de mâncare oricui. Piedone în control la cererea consumatorilor. Mizerie în restaurantele din București

Cristian Popescu Piedone a descins în două restaurante din București, unul de fițe și unul de cartier. Acțiunea ANPC a venit la cererea consumatorilor nemulțumiți. Inspectorii au găsit o sumedenie de nereguli de la depozitarea necorespunzătoare până la mizeria obișnuită din bucătării.