Rețetă de chec marmorat și pufos cu multă cacao. Cele 9 ingrediente pe care să le folosești
Rețetă de chec marmorat și pufos cu multă cacao. Desertul poate fi pregătit rapid în bucătărie, neavând un grad ridicat de dificultate. Iată care sunt cele 9 ingrediente pe care să le folosești pentru această rețetă.
Te-ai gândit că este momentul perfect în care să pregătești un desert rapid și gustos pentru tine și cei dragi? Există o multitudine de rețete care pot fi abordate și care pot încânta papilele gustative. De data aceasta, un preparat pe care îl poți pregăti rapid este chiar checul bogat în cacao. Iată o rețetă de chec marmorat și pufos cu multă cacao.
Rețetă de chec marmorat și pufos cu multă cacao
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 9 ingrediente.
- Cinci ouă;
- 200 de grame de făină;
- 200 de grame de zahăr;
- Două plicuri de zahăr vanilat bourbon;
- Patru linguri de ulei;
- O linguriță de praf de copt;
- Două linguri de cacao;
- Un praf de sare;
- Alune de pădure (opțional, pentru ornat).
Cum se prepară checul?
Mai înainte de toate, trebuie să separi albușurile și gălbenușurile. Apoi, albușurile se bat cu un praf de sare și se adaugă, după aceea, zahărul vanilat bourbon. Se amestecă până când se obține o spumă lucioasă.
Apoi, gălbenușurile și uleiul se vor amesteca (precum la maioneză) și se va turna câte puțin peste albușuri. Atenție, însă: compoziția trebuie să fie amestecată de jos în sus.
Făina cu praful de copt (amestecate) se vor adăuga peste compoziția obținută din albușuri și gălbenușuri. Pentru a omogeniza compoziția, trebuie să amesteci cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu risca să fie eliminat aerul din albușuri. Apoi, compoziția va fi împărțită în 2: într-o parte se adaugă cacao (cacao amestecată cu 2-3 linguri de apă caldă, înainte), iar a doua parte rămâne intactă, arată Bucataras.ro.
Trebuie să folosești o tavă de cozonac (tapetată cu foaie de copt sau chiar o formă pentru chec sau cozonac). Apoi se adaugă, treptat, cu o lingură, cele două părți de compoziție. Practic, trebuie să iasă un chec marmorat, folosind o tehnică simplă, cu lingura.
Compoziția va fi introdusă în cuptor pentru 30 – 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Poftă bună!
Autorul recomandă:
Sursă foto: colaj Shutterstock