Rețetă de varză călită pe care s-o pregătești în 40 de minute. Ingredientul care face preparatul să se topească în gură!

Publicat: 05 05. 2025, 11:52
Actualizat: 05 05. 2025, 11:55
Rețetă de varză călită pe care s-o pregătești în 40 de minute. Ingredientul care face preparatul să se topească în gură!

Iată o rețetă de varză călită pe care s-o pregătești în 40 de minute. Pentru această rețetă se va utiliza și un ingredient care face preparatul să se topească în gură. Ingredientele și modul de preparare se află mai jos, în articol.

Iată cum să prepari o rețetă de varză călită, gustoasă și aromată, care să încânte papilele gustative ale tuturor. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe și regiune. Pentru această rețetă tradițională românească, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,2 kg de varză nouă;
  • 100 de grame de slănină afumată (trebuie să o feliezi subțire);
  • O ceapă de mărime medie;
  • O linguriță de cimbru uscat;
  • Două frunze de dafin;
  • 150 de mililitri de apă;
  • 200 de grame de suc de roșii concentrat;
  • O linguriță de boabe de piper negru;
  • Un borcan de ardei iute în oțet;
  • O linguriță de sare;
  • O linguriță de boia dulce;
  • Ingredientele sunt pentru 4 porții.

Varză călită, un preparat des consumat de români / sursă foto: Shutterstock

Cum se prepară rețeta de varză călită

Într-o tigaie se adaugă feliile de slănină afumată în 70 de gram de grăsime de porc (sau 70 grame de ulei). Feliile trebuie să se topească, nu să se prăjească.

Taie varza în 2, apoi feliază leguma. Varza se pune într-un bol, se adaugă sare și se frământă cu mâinile. Apoi, curăță și taie o ceapă medie. Între timp, scoate slănina din tigaie, deoarece ar fi trebuit să aibă suficient timp să se topească. Adaugă ceapa la călit și când devine gălbuie pune jumătate din cantitatea de varză tocată. Apoi, adaugă și restul de varză.

Peste compoziție adaugă o cană de apă și lasă să fiarbă ingredientele foc mic. Când varza s-a înmuiat, adaugă sucul de roșii, treptat. Apoi, celelalte condimente. Se adaugă și oțet de ardei iute (3-6 linguri, după preferințe), arată BZI.

Vezi și alte rețete:

Ciorbă de miel ardelenească. Secretul constă în modul de preparare

Ce poți face cu varza murată rămasă din iarnă. Cum să o păstrezi în stare bună, în borcan sau butoi

Cea mai bună REȚETĂ de orez cu lapte. Desertul copilăriei, cremos și ușor de preparat

Rețetă de ciorbă de varză, preparatul tradițional care te poate ajuta să slăbești. Conține ingrediente naturale care oferă beneficii sănătății

Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede

Rețetă mănăstirească cu gogoși de post. Ingredientul folosit de măicuțe pentru un aluat pufos

Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)