VIDEO | Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei. Oamenii cer ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă. La fața locului au fos trimiși polițiști, jandarmi și mascați de la SAS

VIDEO | Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei. Oamenii cer ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă. La fața locului au fos trimiși polițiști, jandarmi și mascați de la SAS
Revoltă la Bolintin Vale (județul Giurgiu), miercuri seară, în fața Primăriei din localitate
Publicat: 12/01/2022, 20:34
Actualizat: 12/01/2022, 23:03

Este revoltă la Bolintin Vale (județul Giurgiu), miercuri seară, în fața Primăriei. Localnicii au ieșit în stradă și cer ca romii să fie alungați din localitate, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă.

Mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) sunt acum la fața locului.

Primarul orașului Bolintin-Vale, Daniel Trăistaru, a stat de vorbă cu localnicii ieșiți în stradă, dar nu i-a convins să renunțe la protest.

„A murit un om. Este foarte delicat. Trebuie să avem mare grijă cum ne comportăm. Pe fondul acesta de emoție se pot face lucruri necugetate. Sunt scenarii. Trebuie acţionat cu tact şi ințelepciune”, a spus, printre altele, primarul din Bolintin Vale.

Precizările IPJ Giurgiu

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu au transmis, miercuri seara, un comunicat prin care face unele precizări cu privire la evenimentele din Bolintin Vale.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie, în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.

Un bărbat din orașul Bolintin Vale este cercetat de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, fiind bănuit că a agresat un bărbat, din municipiul București, care ulterior a decedat.

La data de 9 ianuarie 2022, ora 20.32, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale au fost sesizați, printr-un apel la 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă din orașul Bolintin Vale și a fost agresat.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, unde a fost identificat un bărbat, din municipiul București, care prezenta urme de agresiune și care a fost transportat, ulterior, la o unitate sanitară din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un tânăr, din orașul Bolintin Vale, care, la data de 9 ianuarie 2022, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe Bd. Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, a avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz, care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză, este întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie 2022 a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că victima a murit, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei.


Vă recomandăm și:

Cumnatul bărbatului ucis în Bolintin Vale susține că Poliția nu a luat legătura cu familia victimei: „Trei dintre agresori sunt încă în libertate”

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult