Cumnatul bărbatului ucis în Bolintin Vale susține că Poliția nu a luat legătura cu familia victimei: „Trei dintre agresori sunt încă în libertate”

Cumnatul bărbatului ucis în Bolintin Vale susține că Poliția nu a luat legătura cu familia victimei: „Trei dintre agresori sunt încă în libertate”
Revoltă la Bolintin Vale, în fața Primăriei / FOTO - Captură video
Publicat: 12/01/2022, 22:48
Actualizat: 12/01/2022, 23:02

Cumnatul șoferului de microbuz care a fost omorât cu pietre de un grup de romi în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu a povestit miercuri seară, la Antena 3, cum au decurs evenimentele în urma cărora ruda sa şi-a pierdut viaţa, iar doi copii au rămas fără tată. În urma acestui eveniment, sute de oameni au ieșit revoltați în stradă și eu cerut scoaterea romilor din localitate.

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale – Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei patru s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie. El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina. Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie. A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice”, a spus el, precizând că Poliţia nu a luat legătura cu familia victimeo.

Bărbatul acuză faptul că trei dintre agresori se află în libertate și doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut.

„Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 ani”, a spus cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale la Antena 3.

Localnicii au ieșit în stradă, miercuri seară, în fața Primăriei și au cer ca romii să fie alungați din localitate. Mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) sunt acum la fața locului.

Primarul orașului Bolintin-Vale, Daniel Trăistaru, a stat de vorbă cu localnicii ieșiți în stradă, dar nu i-a convins să renunțe la protest.

„A murit un om. Este foarte delicat. Trebuie să avem mare grijă cum ne comportăm. Pe fondul acesta de emoție se pot face lucruri necugetate. Sunt scenarii. Trebuie acţionat cu tact şi ințelepciune”, a spus, printre altele, primarul din Bolintin Vale.

Precizările IPJ Giurgiu

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu au transmis, miercuri seara, un comunicat prin care face unele precizări cu privire la evenimentele din Bolintin Vale.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie, în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”.

Un bărbat din orașul Bolintin Vale este cercetat de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, fiind bănuit că a agresat un bărbat, din municipiul București, care ulterior a decedat.

La data de 9 ianuarie 2022, ora 20.32, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale au fost sesizați, printr-un apel la 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă din orașul Bolintin Vale și a fost agresat.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, unde a fost identificat un bărbat, din municipiul București, care prezenta urme de agresiune și care a fost transportat, ulterior, la o unitate sanitară din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un tânăr, din orașul Bolintin Vale, care, la data de 9 ianuarie 2022, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe Bd. Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, a avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz, care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză, este întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie 2022 a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că victima a murit, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult