Românii nu mai au loc să se vaite de politicieni: parlamentarii se plâng că au primit o factură la curent de 1 milion de lei!

Publicat: 16 09. 2022, 19:34
Actualizat: 16 09. 2022, 19:35
Sursa FOTO: Youtube/ Caracter ilustrativ

Am trăit s-o vedem și p-asta: Parlamentul României se plânge că a primit o factură la curent electric de 1 milion de lei! Așadar, cetățenii simpli, și aici ne referim la consumatorii casnici din țara asta, nu mai au loc să se vaite de politicieni, ca și cum criza energetică declanșată acum mai bine de un an ar fi din vina lor.

Potrivit Antena 3, administrația Palatului Parlamentului a primit o factură la curent în valoare de un milion de lei.

Factura pe februarie: 1 milion de lei pentru 1 milion de kwh

Din câte se pare, parlamentarii români au consumat în luna februarie a acestui an (!) 1 milion de kwh! În cost, cam 1 milion de lei, adică aproape 200.000 de euro! Și asta, atenție, doar pentru luna februarie!

În Casa Poporului, vechea denumire a celei mai mari clădiri din Europa, sunt peste 200.000 de becuri.

Sursa citată scrie că acum se află în derulare un studiu de fezabilitate ce analizează problematica eficientizării consumurilor de utilități. De asemenea, se vor avea în vedere folosirea atât a sistemului de cogenerare, precum si a altor resurse regenerabile: sisteme fotovoltaice, pompe de căldură etc.

Parlamentul, plan de reducere a consumului de energie

Urmând sfatul Ursulei von der Leyen, parlamentarii români au trecut la economisirea energiei: concret, s-a decis că Palatul Parlamentului trebuie să intre într-un proces de reabilitări termice. În plus, instalaţiile de iluminat vor fi schimbate.

Iată care sunt, potrivit A3, măsurile luate de Parlamentul României pentru economisirea energiei:

  • toate instalațiile de iluminat au fost modernizate/ schimbate cu surse led;
  • iluminatul exterior a fost diminuat cu 50%;
  • iluminatul festiv al fațadei Palatului Parlamentului a fost redus la o perioadă de două ore (zona dinspre Parcul Izvor).

Urmează implementarea unui sistem cu aport de inteligență artificială pentru monitorizare și control prin care să reducă la jumătate consumul de energie, în toate zonele administrate. La fel, administrația Palatului Parlamentului are în vedere achiziționarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență, plus a altor resurse regenerabile: sisteme fotovoltaice, pompe de căldură etc.