Actorul Marius Manole, șocat de factura la curent: „Cred că plătesc pentru Casa Poporului” / Reacția Enel Energie Muntenia (UPDATE)

Actorul Marius Manole, șocat de factura la curent: „Cred că plătesc pentru Casa Poporului” / Reacția Enel Energie Muntenia (UPDATE)
Actorul Marius Manole / Sursa foto: Facebook
Publicat: 16/09/2022, 09:10
Actualizat: 16/09/2022, 19:47

Actorul Marius Manole a avut un șoc când a primit factura la curent. El spune că „plătește pentru Casa Poporului”, având în vedere că, potrivit estimărilor companiei de energie, el a consumat 7.000 de kilowați. Enel Energie Muntenia a transmis o reacție, legat de acest caz.

UPDATE! Reacția Enel Energie Muntenia

„Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Marius Manole o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (28 decembrie 2020 – august 2022). În intervalul ianuarie 2021 – iulie 2022, nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces la contor. Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei. De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte  consumul lor real.” 

Marius Manole: „Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului”

„Mi-a venit factura de la Enel România. Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului. 7000 kw. Măi sa fie! Și nu e glumă”, a scris actorul, pe Facebook.

El a atașat și factura pe care a primit-o de la compania de energie electrică.

Conform documentului, este vorba despre o regularizare pentru perioada 28 decembrie 2020 și 31 august 2022.

„Doamne… e pe un an și 8 luni factura! Pai ăștia nu te-au facturat niciodată în ultimii doi ani????” se întreabă o persoană care a văzut postarea actorului.

„Păi dacă n-ai plătit aproape doi ani. Asta înseamnă aproape 300 lei pe luna, nu e mult”, a reacționat altcineva. „Cum puteți să vă imaginați ca nu am plătit. Am plătit în fiecare lună”, i-a răspuns actorul.

Filosoful Mihai Șora cere ajutor după ce a primit o factură de 6.000 de lei la energie

Filosoful Mihai Șora a primit sute de sfaturi din partea internauților după ce a scris miercuri pe Facebook că a primit o factură de peste 6.000 de lei la energie electrică deși nu are televizor, nici aer condiționat, și îi întreabă pe internauți cum să procedeze în acest caz.

„Un bec mititeluț, la masa de scris: „economic“ i se spune.

Un frigider A+++, Zanussi, și el mititel (cel mai scund din comerț).

Un laptop HP (care stă să-și dea obștescul sfârșit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viață, energivor).

O tabletă cu măr.

Un telefon mobil.

O mașină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri și curăței).

Atât.

NU televizor. NU aer condiționat. NU mașină de cafea NU alte electrocasnice (cum ar fi mașina de tocat firul de leuștean în patru).

Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins.

6.096.99 lei (șase mii nouăzeci și șase și nouăzeci și nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787. Data scadentă: 28.09.2022.

Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant.

Cum să fac?”, a scris Mihai Șora.

„Nu este o greșeală neintenționată din partea lor, sunt renumiți pentru abuzurile pe care încearcă să le facă sistematic în rândul clienților! Vă împărtășesc din experiență. Le dați un email în care, pe lângă ultimele două facturi atașate și indexul actual, aveți o atitudine fermă prin care solicitați soluționarea rapidă a „erorii” pe care au făcut-o, altfel vă veți adresa autorităților să regleze acest abuz. Mai mult, vă înarmați cu răbdare – au termen de răspuns 25 de zile”, spune Raluca, unul dintre cei care au comentat la mesaj.

„Trebuie să faceți o plângere la ENEL, la care trebuie să primiți răspuns în maximum 15 zile lucrătoare. Dacă problema nu se rezolvă, trebuie să vă adresați ANRE, pe site, secțiunea “petiții”. Probabil au făcut o estimare greșită. Deși nu ar trebui, pentru că estimările se fac în baza istoricului de consum”, adaugă Răzvan, un alt comentator.

Cel puțin zece dintre internauți i-au recomandat filosofului, în vârstă de 105 ani, să treacă la Hidroelectrica, deoarece „are cele mai bune tarife din piață”.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult