Rusia acuză Germania că a implementat un program biologic militar în Ucraina

Publicat: 01 04. 2022, 06:53
Rusia acuză Germania că a implementat un program biologic militar în Ucraina / Foto: Pixabay / ilustrativ

Reprezentantul permanent al Rusiei la Oficiul ONU, Gennady Gatilov, spune că s-au găsit dovezi cu privire la activități biologice militare ale Germaniei în Ucraina.

Potrivit lui Gatilov, în afară de cercetări și experimente științifice, teritoriul Ucrainei a devenit teren pentru furnizarea de biomateriale și tulpini de agenți patogeni biologici periculoși către laboratoarele militare din SUA și alte țări, transmite antena3.ro.

Rusia susține că are documente potrivit cărora Germania își implementa propriul program biologic militar în Ucraina.

Agenții periculoși ar fi fost furnizați către SUA și alte țări, precum Marea Britanie, Georgia și Germania.

Oficialul rus, citat de TASS, a spus că peste 10.000 de mostre au fost trimise la Centrul Lugar din Germania și printre beneficiari s-ar număra și un laborator de referință din Marea Britanie, unde au ajuns 773 de mostre, precum și Institutul Leffler din Germania.

Acesta adaugă că Germania a avut ca scop studierea potențialului bolilor letale, precum febra hemoragică Congo, în Crimeea.

Occidentul: Rusia răspândește numeroase teorii ale conspirației

Țările occidentale consideră aceste declarații pure teorii ale conspirației, lansate de Rusia la ONU. Recent, trimisul Moscovei le-a spus diplomaților că SUA și Ucraina au studiat utilizarea liliecilor pentru a desfășura un război biologic.

Rușii au spus că 30 de laboratoare din Ucraina efectuează „experimente biologice foarte periculoase”, menite să răspândească „patogeni virali” de la lilieci la oameni. Astfel, ar putea fi folosite boli precum ciuma, antraxul, holera și altele, pentru a desfășura războiul biologic.

Oficialii ruși nu au venit însă și cu dovezi în susținerea afirmațiilor bombastice.

Citește și

Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul