Un preparat tradițional românesc a intrat în topul celor mai bune feluri de mâncare. Gustul său a cucerit la nivel internațional!

Publicat: 13 02. 2025, 13:18
Preparatul tradițional românesc apreciat de străini / sursă foto: Colaj Envato

Un preparat tradițional românesc a ajuns într-un top al celor mai bune feluri de mâncare. Este vorba despre un clasament în care se regăsesc 10 dintre cele mai bun supe / ciorbe din lume. Gustul preparatului a cucerit la nivel internațional, mâncarea ajungând chiar pe locul 2 în top!

Un preparat tradițional românesc a ajuns printre cele mai apreciate feluri de mâncare, la nivel internațional. Este vorba despre ciorba rădăuțeană, un fel de mâncare apreciat și savurat nu doar de cetățenii români, ci și la nivel internațional. De altfel, mâncarea este recomandată și de unii dintre nutriționiști, punând accent pe beneficiile pe care ciorba le poate oferi sănătății. În acest top, efectuat de Taste Atlas, a ajuns și supa cu tăieței. În acest sens, cele două preparate au ajuns într-un clasament cu zece poziții pentru cele mai bune supe din lume. Supa de tăieței este populară, de pildă, în zona Banatului.

Ciorba rădăuțeană a ajuns pe locul 2 în topul celor mai bune supe/ciorbe din lume / sursă foto: Shutterstock

Ciorba rădăuțeană – un preparat tradițional românesc aflat în top 10 cele mai bune supe / ciorbe din lume

Specialiștii în arta culinară susțin că o ciorbă foarte gustoasă ar trebui să fiarbă 3-4 ore. „O supă bine gătită este o supă care fierbe undeva la 3-4 ore. Trebuie o carne bună, o carne grasă”, spune Călin Negru, chef bucătar.

De altfel, supa de pui oferă o multitudine de beneficii organsimului. Un nutriționist a explicat ce conține, de fapt, o supă.

„În supă regăsim atât proteine, cât și carbohidrați, care vin din tăiței, vitamine, minerale, din legume și colagen”, spune Olivia Micșa, nutriționist, potrivit Observatornews.ro.

Citiți și:

Ce conține „COLIVA de lux” și cum a ajuns în restaurantele de renume

ețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios

Cum acrești ciorba fără oțet sau borș. Ce ingrediente să folosești

Când se pune FIDEAUA în ciorbă. Multe gospodine ratează momentul potrivit și astfel strică toată rețeta

Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ / Shutterstock