Cum acrești ciorba fără oțet sau borș? Există câteva metode care pot fi luate în considerare, atunci când vrei să oferi un altfel de gust mâncării. Însă, atunci când, poate, cauți o soluție de „avarie”, află că există ingrediente care pot fi folosite pentru a acri preparatul.
Ciorba și supa sunt nelipsite, de multe ori, de pe mesele oamenilor. Preparatele pot oferi o senzație de sațietate, se pot consuma cu sau fără carne și sunt recomandate de mulți specialiști în nutriție. Desigur, în funcție de ingrediente și regiune, acestea pot fi preparate în anumite moduri. În anumite cazuri, pentru ca preparatul să aibă un gust perfect, trebuie să fie acrit cu borș sau oțet. Însă, cu ce alte ingrediente pot fi înlocuite acestea, în condițiile în care nu dispui de ele sau vrei să faci o schimbare? Există câteva modalități care pot fi abordate pentru a acri ciorba.
Atunci când nu dispui de borș sau oțet, ciorba poate fi acrită și cu alte ingrediente. Printre acestea se află conserva de roșii acrișore. Un astfel de ingredient ar putea fi ideal pentru supe sau ciorbe, mai ales când nu îți dorești ca preparatul să aibă un gust prea acru.
O altă opțiune poate fi zeama de la murături. Zeama de la castraveți murați, de la gogonele sau varză murată ar putea fi metodele ideale cu ajutorul cărora să acrești ciorbele. Nu în ultimul rând, preparatul mai poate fi acrit cu ajutorul laptelui bătut. Mai pot fi utilizate ingrediente precum sucul de lămâie / lime, arată Fanatik.
Rețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ