Vladimir Putin vrea ”ARMELE VIITORULUI” și acuză SUA: ”Ce se întâmplă cu Donald Trump este o persecuție din motive politice”

Vladimir Putin vrea ”ARMELE VIITORULUI” și acuză SUA: ”Ce se întâmplă cu Donald Trump este o persecuție din motive politice”
Vladimir Putin, la Forumul Economic Estic
Publicat: 12/09/2023, 15:11
Actualizat: 12/09/2023, 15:50

Duminică, la Vladivostok, a început Forumul Economic Estic, iar președintele Federației Ruse, Valdimir Putin, nu a ezitat să trimită noi ”săgeți” către SUA.

De data aceasta, dincolo de discuțiile pe teme economice – referitoare la Rusia şi Asia, în special China -, liderul de la Kremlin a transmis că procedurile judiciare întreprinse împotriva fostului președinte american Donald Trump sunt ”motivate politic”.

”Tot ceea ce se întâmplă cu Trump, este o persecuție din motive politice a rivalului său politic, iar aceste proceduri judiciare arată putreziciunea sistemului politic american, care nu poate pretinde că îi învață pe alții despre democrație”, a spus Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.

În același timp, președintele Federației Ruse l-a lăudat pe omul de afaceri Elon Musk, caracterizându-l drept ”om de afaceri activ, talentat”, dar și ”o persoană remarcabilă”.

Vladimir Putin îi acuză pe ucraineni că nu vor să negocieze încheierea conflictului

La Formul Economic Estic, Vladimir Putin nu a ascuns că Rusia își dorește arme de ultimă generație, având la bază ”noi principii fizice”.

”Armele pe noi principii fizice vor asigura securitatea oricărei țări în viitorul apropiat. Înțelegem foarte bine acest lucru și lucrăm la el”, a spus liderul rus.

În ceea ce privește conflictul din Ucraina, Vladimir Putin a continuat aceeași ”linie” pe care o urmează încă de la începutul așa-zisei ”operațiuni militare speciale”, acuzându-i pe ucraineni că nu vor să negocieze încheierea conflictului.

Putin a mai susținut, potrivit The Moscow Times, că 270.000 de oameni s-au oferit voluntar pentru a semna contracte cu armata rusă în ultimele șase luni.

Vladimir Putin a mai declarat și că forțele ucrainene au pierdut aproximativ 71.500 de soldați, 18.000 de vehicule blindate și 543 de tancuri de la lansarea contraofensivei în iunie, numai că aceste cifre sunt mai mari decât cele oferite de Ministerul Apărării din Federația Rusă în legătură cu… întreaga perioadă de conflict, după invazia din 24 februarie 2023.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Curtea Supremă a Rusiei respinge recursul jurnalistului Ivan Safronov, judecat pentru ”TRĂDARE”: ”22 de ani într-o închisoare din Siberia”

Alexei Navalnîi, DECLARAȚIE finală în fața instanței: ”În jurul lui Putin zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid război al secolului 21”

Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”

60.000 $ cash, hărți militare și o beție cruntă. Omul dorit de Putin la comanda Wagner a ”cucerit” un spital: ”Nu a putut spune cum îl cheamă!”

ANALIZĂ | Consultantul politic Joshua R. Kroeker: ”Putin nu mai poate proiecta imaginea unui bărbat macho care guvernează cu o mână de fier”

ANALIZĂ | Sinologul Mihail Korostikov: ”Devine Rusia lui Putin, cu adevărat, marioneta și vasalul Chinei?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici alcool nu...
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente