Alexei Navalnîi, DECLARAȚIE finală în fața instanței: ”În jurul lui Putin zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid război al secolului 21”

Alexei Navalnîi, DECLARAȚIE finală în fața instanței: ”În jurul lui Putin zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid război al secolului 21”
Alexei Navalnîi, declarație finală în fața instanței
Publicat: 02/08/2023, 11:01
Actualizat: 02/08/2023, 12:13

Disidentul rus Alexei Navalnîi – în vârstă de 47 de ani – riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, fiind acuzat de procurorii ruși de ”extremism”, iar verdictul instanței de judecată urmează a fi dat în data de 4 august 2023.

Criticul vehement al lui Vladimir Putin a fost deja condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”fraudă”, într-un dosar pe care l-a etichetat, în repetate rânduri, drept ”făcut la comandă politică”, iar atitudinea sa sfidătoare la adresa conducerii Penitenciarului de maximă siguranță IK-6 Melekhovo l-a trimis la ”izolare” nu mai puțin de 200 de zile.

În declarația sa finală, susținută în fața instanței de judecată, Alaxei Navalnîi nu s-a dezis de principiile care l-au trimis după gratii, lansând, din nou, acuzații la adresa lui Vladimir Putin.

”Rusia se zbate într-o baltă de noroi și de sânge”

Navalnîi a criticat așa-zisa ”operațiune militară specială” ordonată de liderul de la Kremlin în luna februarie a anului 2022, punctând că toate criticile la adresa regimului au fost înnăbușite, iar cei mai mulți dintre adversarii declarați ai președintelui rus se află în închisoare.

”Rusia se zbate într-o baltă de noroi și de sânge”, a spus Navalnîi, acesta consuiderând și că războiul din Ucraina este ”cel mai stupid război al secolului 21”.

”În jurul lui (n.red. – Vladimir Putin) zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid și nesimțit război al secolului 21”, a declarat Alexei Navalnîi în fața judecătorilor.

Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul pentru tentativa de asasinat

Alexei Navalnîi a fost internat într-un spital din Germania după ce i s-a făcut rău – în luna august a anului 2020 – la bordul unui avion cu care se deplasa de la Tomsk către Moscova. El a fost internat, inițial, într-un spital din Rusia, dar a fost transferat ulterior în Germania pentru a primi îngrijiri. În repetate rânduri, disidentul a declarat că otrăvirea sa ar fi fost comandată chiar de către președintele Rusiei, Vladimir Putin.

În urma verificărilor efectuate, autoritățile din Germania au stabilit că există ”dovezi fără echivoc” ale prezenței unui agent chimic din grupul Noviciok în organismul disidentului rus. Ulterior, alte două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat rezultatele.

Aleksei Navalnîi îl acuză, în continuare, pe Vladimir Putin că ar fi ordonat atacul împotriva sa, acuzații negate vehement de către autoritățile de la Moscova. (mai multe informații AICI)

”Nu Occidentul sau opoziția au doborât elicopterele rusești deasupra Rusiei”

Alexei Navalnîi a transmis, după ”revolta de weekend” a mercenarilor Wagner, că o Rusie post-Putin ar trebui să fie pregătită pentru alegeri libere, tocmai pentru că ”dictatorii și uzurparea puterii” sunt ingredientele care duc la dezordine, guvernare slabă și haos. (detalii AICI)

Nu Occidentul sau opoziția au doborât elicopterele rusești deasupra Rusiei… care au pus Rusia în pragul unui război civil. Putin a făcut asta. El a iertat, personal, pe toți acești condamnați care urmau să ucidă Șoigu (n.red. – ministrul Apărării al Federației Ruse) și pe oricine altcineva.

Astăzi înțelegem clar: trupa susținătorilor lui Putin este pregătită să înceapă un război împotriva oricui în orice moment. De aceea este extrem de important să ne amintim că orice tranziție post-Putin trebuie să includă alegeri libere. Nu democrația, drepturile omului și parlamentul sunt cele care slăbesc autoritățile și duc la tulburări. Dictatorii și uzurparea puterii sunt cele care duc la dezordine, guvernare slabă și haos. Întotdeauna”, a trasnsmis disidentul rus Alexei Navalnîi.

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya, despre ”Bătălia pentru Kremlin”: ”Există zeci de mini-Prigojini în Rusia, mai este Putin liderul de care au nevoie?”

Profesorul Boris Kagarlitsky, sociolog rus anti-război, arestat preventiv și acuzat de ”justificarea terorismului” după o analiză publicată online

Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”

Anchetă a Comisiei de Afaceri Externe a Marii Britanii: ”Grupul Wagner să fie inclus pe lista organizațiilor teroriste”

Vadim Ostanin, fost colaborator al lui Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”extremism”. Memorial: ”Este prizonier politic”

Evgheni Prigojin și noua ”agendă” a mercenarilor Wagner: ”Ce se întâmplă pe front e o rușine, nu vrem să facem parte din asta!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO