Gabriela Firea anunț tranșant: „Accept orice invitație de a participa la o dezbatere!”. Singura condiție pusă îl vizează direct pe Nicușor Dan

Gabriela Firea anunț tranșant: „Accept orice invitație de a participa la o dezbatere!”. Singura condiție pusă îl vizează direct pe Nicușor Dan
Gabriela Firea, mesaj înaintea preluării mandatului de europarlamentar
Publicat: 23/05/2024, 09:00

„Accept orice invitație, din partea societății civile, a televiziunilor sau a radiourilor, de a participa la o dezbatere pentru viitorul Capitalei!”, spune Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului și actualul candidat PSD la alegerile din 9 iunie.

Firea are o singură condiție pentru a veni într-o astfel de dezbatere, iar aceasta îl vizează direct pe Nicușor Dan.

Gabriela Firea: „Să fie prezent și actualul primar general”

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea scrie următoarele, referitor la tema unei dezbateri electorale: „Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general!”.

„Este datoria mea de candidat și fost primar general să-mi prezint programul, să spun ce vreau să fac, să reamintesc ce realizări am avut și să răspund tuturor acuzațiile care mi-au fost aduse în ultimii patru ani.

Cred, însă, că aceasta este, în primul rând, o datorie și a actualului primar general!

În 2016, am participat la toate dezbaterile. M-am comportat mai mult decât civilizat. Actualul primar general, candidat la vremea respectivă, a venit în dezbateri însoțit de oameni care m-au jignit, umilit, care nu au respectat regulile, cadrul, decența.

Acesta a fost motivul principal pentru care în 2020 m-am ferit să fiu, din nou, victima celor care țipau în emisiuni, vorbeau peste mine, proferau amenințări. Știm cu toții cum s-a desfășurat campania în urmă cu patru ani, sub semnul urii dezlănțuite, a minciunii, manipulării și scandalurilor provocate.

În orice dezbatere, eu și colegii mei vom fi, ca de fiecare dată, cu bun simț, decență, vă vom asculta, nu vă vom întrerupe”, menționează Firea.

Firea, scrisoare deschisă adresată lui Nicușor Dan

„Cu această ocazie, îi transmit următoarele gânduri domnului primar general”, mai menționează Gabriela Firea. De fapt, este vorba despre o scrisoare deschisă, după cum ține să precizeze candidatul PSD.

Iată ce conține mesajul adresat „primarului general al Capitalei, domnul Nicușor Dan”:

„Domnule Nicușor Dan, v-ați depus candidatura, declarând «Cel mai important din campania asta, dincolo de șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care își doresc funcționarea instituțiilor».

Aveți dreptate.

Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în fața bucureștenilor, chiar despre aceste valori – despre respectarea legii și despre instituții funcționale.

Schimbarea discuției din planul realizărilor administrative, unde aveți explicații mai complicate de dat, spre discuția despre valori, chiar vi se potrivește, la prima vedere.

În definitiv, ați și câștigat o dată, în 2020, când ați fixat o țintă falsă – «caracatița Firea» și o altă «luptă de principii».

Trei ani mai târziu, ați recunoscut public că oamenii «caracatiței» sunt în primăria pe care o conduceți și chiar au promovat concursurile pentru posturile respective, deci sunt pregătiți pentru aceste funcții.

Să nu vorbim, deci, despre administrarea Bucureștiului, ci despre valori, despre respectarea legii și instituții care funcționează.

„Cu bună știință, amânați numirea pe post a directorilor”

Să vorbim despre cum respectați legea când, cu bună știință, amânați numirea pe post a directorilor de teatre și, în mod ilegal, – cum ați și recunoscut public – păstrați interimate mai lungi de termenul legal? Nu cumva, încălcați legea și astfel și una dintre valorile pe care le susțineți, când declarați că numirea nu este o „urgență”, după 3 ani și jumătate?

Sau de fapt, nici nu contează pentru dvs., pentru că vă bazați, așa cum și spuneți mereu, că cei care vă susțin, vor vota anti-PSD, oricât i-ați dezamăgi?

Să vorbim despre cum susțineți funcționalitatea instituțiilor, când puneți presiune pe un angajat al poliției locale să dea o amendă altfel decât prevede legea? Cumva așa-zisul «obiectiv instituțional» era de fapt o diversiune, o «amendă istorică» menită doar să producă știri?

Chiar cred că merită să discutăm despre cum susțineți funcționarea primăriei și de ce instituțiilor care funcționează în directa dumneavoastră subordonare le-a luat 35 de ore să reacționeze public într-o situația extrem de gravă, cum s-a întâmplat în cazul Ana Oroș?

Ce valori și principii susțineți atunci când, întrebat de un jurnalist, simplu și concret, ce ați făcut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 că «din cartiere în centrul Bucureștiului se va ajunge în 25 de minute», prima reacție este să râdeți și să driblați răspunsul, întrebând dacă promisiunea celor 25 de minute a existat într-adevăr?

„De ce nu ați făcut ce ați promis?”

Din toate aceste motive și multe altele, este mai ușor să pretindeți că susțineți «principii», decât să explicați de ce nu ați făcut ce ați promis pentru «șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor».

Problema, domnule primar general, este că recunoscând că încălcați principiile pe care pretindeți că le apărați, faceți așa-zisul «rău cel mic», din ce în ce mai mare. Și greșiți cu bună știință și alimentați dezamăgirea oamenilor în față lucrurilor concrete care pot fi făcute și care nu se mai întâmplă.

Dar despre toate acestea, putem vorbi față în față, chiar pe subiectele care vă fac să credeți că aveți votul «ANTI» în buzunar și este de ajuns să fluturați «lupta pentru principii» pentru a-i asmuți suficient pe oameni, încât să uite ce ați promis să faceți concret pentru administrarea Capitalei”.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela FIREA și PSD au atras peste un miliard de euro pentru BUCUREȘTI: Ceea ce PĂREA că nu se va întâmpla s-a REALIZAT în 2 ani

Gabriela FIREA și drepturile FEMEILOR din ROMÂNIA: O femeie are şi psihicul pregătit şi TĂRIA de caracter şi SÂNGELE rece

Gabriela Firea propune programe de prevenție a consumului de DROGURI în rândul elevilor: Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO Lumea este atrasă ca un magnet de „Camino de la Muerte”, cel mai periculos...
Ilona Brezoianu și Andrei Alexandru s-au căsătorit! Primele imagini de la eveniment. VIDEO
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
BREAKING | Diana a fost înghițită de valuri în Marea Neagră. Iubitul ei n-a putut...
Regele Felipe, DISTRUS de „infidelitățile” Reginei Letizia. L-ar fi înșelat și cu fostul cumnat: „A...
Crimă în curtea unei biserici din Sibiu. Bărbat bătut până la moarte cu o bâtă...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Tragedie la malul Mării Negre! Diana a fost smulsă de valuri din brațele iubitului. Trupul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Coliziune EPICĂ în spațiu, văzută cu cel mai puternic telescop al omenirii
Lege pentru toți conducătorii auto din România. De ce documente au nevoie șoferii
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Un rapper cunoscut din România a murit la doar 22 de ani, după ce a...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea...
Văduva victimei lui Mario Iorgulescu, reacție dură după anularea condamnării: "Nu mai rezist! Vreau să...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
O femeie a încercat să-și dea iubitul în judecată pentru că nu a dus-o la...
×