BEC lovește din nou. VADIM TUDOR blochează post-mortem candidatura PRM la europarlamentare

Redactor:
Florin Jinga
BEC lovește din nou. VADIM TUDOR blochează post-mortem candidatura PRM la europarlamentare
După Alianța 2020 USR-PLUS, urmează Alianța PRM + PRU

„Văzând că, potrivit mențiunilor înscrise la poziția nr. 10 din Registrul Partidelor Politice, președinte al Partidului România Mare (PRM) figurează domnul Corneliu Vadim Tudor, în lipsa altor înregistrări modificare ale statutului privitoare la numirea altor organe de conducere ale Partidului România Mare (PRM)”, se arată în decizia BEC.

 

În prezent, PRM este condus de Teodor Victor Iovici.

Corneliu Vadim Tudor a fost un scriitor, politician și publicist român, care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar.

A fondat PRM. Apogeul carierei sale politice l-a atins în anul 2000, când s-a plasat pe locul 2 în primul tur al alegerilor prezidențiale, însă a fost învins în al doilea tur de Ion Iliescu. Vadim Tudor a murit la 14 septembrie 2015, în Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost transportat după ce i se făcuse rău. Starea lui s-a agravat după internare: se pare că a suferit un infarct miocardic.

Amintim faptul că joi Biroul Electoral Central a respins și cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS în alegerile auroparlamentare, pe motiv că președinții celor două formațiuni nu sunt înscriși ca atare în Registrul partidelor politice. 

Foto: Hepta

Inchide