PNL decide lista candidaților la EUROPARLAMENTARE. Rareș Bogdan, prezent la ședințe

PNL decide lista candidaților la EUROPARLAMENTARE. Rareș Bogdan, prezent la ședințe
Publicat: 14/03/2019, 08:02
Actualizat: 25/03/2019, 20:01

Liberalii decid joi cine va candida din partea partidului la alegerile pentru Parlamentul European. La ședințele Biroului Executiv și Biroului Politic Național va participa și realizatorul TV Rareș Bogdan, care, potrivit deputatului PNL Florin Roman, s-a înscris recent în partid.

Potrivit unor surse din interior, Rareș Bogdan va fi cap de listă a PNL pentru europene.

„Eu sunt un om foarte liber și fac presă din 2003. Au trecut 15 ani de presă și este o schimbare totală de de algoritm de viață. Dacă intru, nu intru pe jumătăți de măsuri. Dacă intru atunci intru în bătălie cruntă. Le-aș aduce liberalilor puțină încredere că pot să fie mai mult decât un partid balama, lângă PSD, că ar putea să fie ei primul partid al României. Altfel nu mă interesează să intru, doar ca să fiu un europarlamentar”, a afirmat Rareș Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Președintelui PNL Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să își fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

Liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL), Mircea Hava, Vasile Blaga, Cristian Bușoi (europarlamentar PNL), Daniel Buda (europarlamentar PNL), Adina Vălean (europarlamentar PNL), Gheorghe Falcă, Dan Motreanu, Marian-Jean Marinescu (europarlamentar PNL).

Chiar dacă fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai.