Replici acide PMP-USR/ Secretarul general adjunct al PMP, despre atacul Clotildei Armand la adresa lui Traian Băsescu: Cei din USR care îl urăsc pe Nicușor Dan încearcă să dinamiteze o posibilă înțelegere

Redactor:
Gilda Popa
Replici acide PMP-USR/ Secretarul general adjunct al PMP, despre atacul Clotildei Armand la adresa lui Traian Băsescu: Cei din USR care îl urăsc pe Nicușor Dan încearcă să dinamiteze o posibilă înțelegere

Negocierile politice pentru un consens al dreptei în privința unui candidat unic la Primăria Capitalei scot în spațiul public replici acide, după ce liderii PMP au dezvăluit că mai multe voci din USR s-ar opune candidaturii lui Nicușor Dan. Astfel, Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, i-a replicat candidatei USR la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand,  că atacul său la adresa președintelui Traian Băsescu este gratuit. reprezentanta USR scrisese anterior pe Facebook „vă rog frumos să mă scuzați pentru că nu primesc notițe de la colaboratori ai fostei Securități”. 

Avalanșa de replici și declarații vine după ce președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat recent că partidul pe care îl conduce „este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan”, însă acest lucru nu este posibil pentru că USR se opune. În acest context, în cazul în care nu se ajunge la un consens al dreptei în privința candidatului unic, Traian Băsescu a anunțat PMP să ia în calcul candidatura sa.

În acest „război al declarațiilor”, Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, spune că atacul Clotildei Armand este gratuit.

„Clotilde Armand îl atacă gratuit pe Președintele Băsescu exact într-un moment în care e nevoie de înțelepciune și luciditate. Pare că toți cei din USR care îl urăsc pe Nicușor Dan încearcă din răsputeri să dinamiteze orice posibilă înțelegere. Ce-i drept, nu ar fi prima dată!”, a scris pe Facebook Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, referindu-se la o postare a eurodeputatei USR în care aceasta spune că „mă scuzați pentru că nu primesc notițe de la colaboratori ai fostei Securități”

Clotilde Armand îl atacă gratuit pe Președintele Băsescu exact într-un moment în care e nevoie de înțelepciune și…

Publicată de Ioana Constantin pe Joi, 30 iulie 2020

Secretarul general adjunct al PMP spune că, înainte de a se preocupa de situația PMP, Clotilde Armand ar trebui să își îndrepte atenția către consilierii USR care migrează către PSD

„Clotilde, cred că înainte de a căuta în valiza cu amintiri cu cine și când a votat PMP, poate e bine să revii în prezent și să le spui alegătorilor ce consilieri USR și-au făcut drum către PSD.

Ca sa nu vorbesc în abstract, domnul Cristian Bulfon, consilier local USR, chiar in sectorul 1, a trecut cu mapa și valiza la PSD. Poate e o chestiune de compatibilitate. De la PMP, spre exemplu, sigur nu a plecat nimeni”, a mai scris Ioana Constantin pe Facebook.

Clotilde Armand: Am auzit că un domn din PMP spune să iau notițe de la dl Traian Băsescu. vă rog frumos să mă scuzați pentru că nu primesc notițe de la colaboratori ai fostei Securități

„Ok. Am auzit că un domn din PMP spune să iau notițe de la dl Traian Băsescu și declară că în filiala condusă de mine se primește șpagă. Acum, vă rog frumos să mă scuzați pentru că nu primesc notițe de la colaboratori ai fostei Securități. Cu tot respectul pentru ce a făcut bun președintele Băsescu. Reperele mele morale nu se regăsesc în actuala clasă politică. Sunt altundeva.

Pentru a doua declarație îi solicit public să prezinte probe. Doar comuniștii arestau/judecau oamenii fără să prezinte argumente și dovezi. Dacă nu există aceste dovezi eu zic că ne vedem în instanță. N-are rost să ne mai complicăm.

Până atunci, sunt foarte curioasă cum vor vota astăzi consilierii PMP la ședința de Consiliu local al Sectorului 1. Vă anunț că primarul PSD din sectorul 1 pregătește ultimele tunuri înainte de alegeri.

PS: Frustrații n-au ce căuta în politică. Politica se face pentru oameni nu pentru funcții”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Ok. Am auzit că un domn din PMP spune să iau notițe de la dl Traian Băsescu și declară că în filiala condusă de mine se…

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 30 iulie 2020

Joi dimineață s-a rostogolit informația că PNL, USR – PLUS și PMP s-au înțeles la alegerile locale la București. Liderul PMP, Eugen Tomac, a ieșit imediat și a infirmat știrea.

Eugen Tomac a infirmat imediat toată această informație. Liderul PMP a susținut într-o postare pe Facebook, că partidul pe care îl conduce nu a fost invitat în Alianța pentru București. El a fost extrem de categoric și a arătat că nu a existat nici o negociere în sensul celor speculate în presă.

Eugen Tomac spune că partidul pe care îl conduce „este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan”, însă acest lucru nu este posibil pentru că USR se opune

Eugen Tomac, președintele PMP face „clarificări legate de candidaturile PMP la București”.

„Situația este foarte simplă, PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București. USR se opune. Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan pe care îl cunosc de 20 de ani”, a precizat Tomac, pe pagina de Facebook.

Tomac mai spus că „PMP este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, cu o listă comună pentru Consiliul General. Aceasta trebuie să fie creată și agreată de candidat, fiind echipa alături de care va lucra”.

Pe lângă faptul că PMP este dispus să-l susțină pe Nicușor Dan, partidul condus de Tomac ar fi de acrodd și cu o listă comună pentru Consiliul General al Municipiului București.

„De asemenea, candidați comuni la toate sectoarele. Așa arată o alianță de învingători. PMP are candidați care și singuri vor învinge PSD-ul, însă într-o alianță putem câștiga în cel puțin 5 sectoare. Separat, în cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a adăugat Eugen Tomac.

Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei

În cazul în care nu se va stabili niciun acord între PNL-USR-PLUS și PMP, partidul condus de Tomac a anunțat că va avea propriul candidat.

Traian Băsescu a declarat că a avut o discuție cu liderul PMP, Eugen Tomac, în vederea unei eventuale candidaturi la Primăria Capitalei. Băsescu a mai afirmat că PMP ar putea obține 10% din voturi și fără candidatura sa.

Într-un interviu acordat marți la Adevărul Live, Traian Băsescu a vorbit despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei. Mai precis, acesta a spus că dacă partidul său va fi „batjocorit” de PNL și USR, el va fi gata să candideze.

Inchide