Tensiuni în Alianța pentru Capitală/ Rareș Bogdan, avertisment dur: USR nu va câștiga nicio primărie din București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL

Tensiuni în Alianța pentru Capitală/ Rareș Bogdan, avertisment dur: USR nu va câștiga nicio primărie din București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL
Publicat: 26/07/2020, 20:31
Actualizat: 28/07/2020, 21:07

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut declarații tranșante legate de nemulțumirile iscate în PNL în decursul negocierilor cu USR pe tema candidaturilor la primăriile de sectoare. Rareș Bogdan susține că partidul său a făcut deja un compromis prin a-l susține pe Nicușor Dan (USR) drept candidat oficial comun la Primăria Capitalei și că, în acest context, USR a venit cu o noi pretenții care generează o stare de „nervozitate” în rândul liberalilor.

Rareș Bogdan susține că PNL este de departe partidul cel mai bine cotat în sondaje și deja a făcut multe compromisuri pentru formarea unei alianțe și alegerea unor candidați comuni la primăriile de sector și Primăria Generală a Municipiului București. ,

Europarlamentarul susține că încurajează formarea unei alianțe din partea dreptei pentru alegerile locale din Capitală, însă noile pretenții ridicate de USR cu privire la candidaturile pentru primăriile de sector sunt  nerealiste, cel puțin din perspectiva sondajelor. Rareș Bogdan a dezvăluit care sunt cei doi candidați liberali mai potriviți, cu o încredere mai mare, la sectoarele 2 și 6, astfel încât PNL vizează trei dintre cele șase sectoare ale Bucureștiului.

”PNL, partidul aflat la guvernare și sub parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie absolut rațional pentru a găsi soluții comune pentru ca dreapta să aibă o alianță pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală.”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena3.

Rareș Bogdan transmite un avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore din culisele negocierilor

Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidați comun pentru ca primăriile de sector să fie câștigate cel puțin 5 din 6 sau 4 din 6. În cazul în care nu vom ajunge eu îi avertizez pe colegii și prietenii de la USR că USR nu va câștiga nicio primărie din București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL și PMP și riscăm să câștigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu și celealte să aparțină PSD”, a spus Rareș Bogdan.

”Noi am spus foarte clar: vreți 3-3, în regulă acceptăm și această condiție, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor și partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat și acest lucru, USR a venit cu o nouă pretenție legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu și candidatul nostru de la 5. Le-am explicat că în toate sondajele pe care le avem, Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intențiile de vot și nu există în interiorul dreptei o altă personalitate care să aibă un scor mai bun ca el.”, a mai afirmat Rareș Bogdan la Antena3.

 ”Încep și membrii noștri să fie tulburați, nervoși din cauza acestor condiționalități” a mai adăugat Rareș Bogdan.

La negocieri participă Violeta Alexandru și Ludovic Orban, iar liberalii încearcă să găsească un consens cu USR în ce privește candidaturile.

Traian Băsescu ar putea avea un scor uriaș la București: care sunt estimările PNL

Rareș Bogdan a mai explicat motivul pentru care pledează pentru includerea PMP într-o alianță a dreptei, la Antena 3.

”Sunt unul dintre cei care militează pentru o alianță comună cu PMP-ul lui Eugen Tomac, deoarece acolo sunt oameni foarte raționali. În cazul în care Traian Băsescu candidează, lucrurile vor arăta extrem de complicat pentru București. Dacă va candida, scorul domniei sale, pe estimările și pe măsurătorile noastre, este între 16% și 18% astăzi, iar voturile se vor fărâmița foarte mult”, a spus europarlamentarul PNL.

”Luați în calcul această opțiune drept una extrem de serioasă” a declarat anterior Eugen Tomac, liderul PMP, despre candidatura lui Traian Băsescu, adăugând că ”ar fi onoare și pentru domnia sa, dar și pentru bucureșteni, ca Traian Băsescu să obțină al treilea mandat de la București”. Candidatura fostului președinte este în cărți doar dacă nu se ajunge la un acord cu PNL.

Pe de altă parte, PNL mobilizează toate forțele politice pentru Capitală.

„Suntem obligaţi. Am promis bucureştenilor că vom scăpa Capitala de PSD, de cea mai slabă adminsitraţie. Suntem obligaţi noi, liberalii. Am cedat extrem de mult, am fost extrem de raţionali. Am avut două personalităţi care aveau cotă mai mare decât Nicuşor Dan. Nicuşor Dan a fost ideea noastră, a liberalilor. Ideea a fost una singură candidaţi comuni ca să nu ne trezim cu Tudorache, Mutu, Băluţă să mai fie primari în continuare”, a declarat vineri Rareş Bodgan la Digi24.

Rareș Bogan este primul politician din PNL care a avansat, zilele trecute, ipoteza că alegerile locale ar putea fi amânate

El a declarat vineri, la Digi 24, că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei.

„Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a subliniat Rareș Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea