Alegeri locale 2020. Ministrul Dezvoltării a pierdut cursa pentru funcția de primar al municipiului Focșani

Alegeri locale 2020. Ministrul Dezvoltării a pierdut cursa pentru funcția de primar al municipiului Focșani
Ministrul Ion Ștefan a pierdut alegerile locale
Publicat: 28/09/2020, 08:03

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan a pierdut cursa pentru alegerile locale în Focșani, în favoarea contracandidatului social-democrat. Cristi Valentin Misăilă, candidatul PSD la primăria municipiului Focșani a câștigat un nou mandat. 

Este a doua oară când liberalul Ion Ștefan pierde la alegerile locale din Focșani, în fața lui Cristi Valentin Misăilă. În anul 2016, actualul ministrul al Dezvoltării a pierdut pentru prima dată în fața lui Misăilă.

După numărarea voturilor din 50 din 58 de secții de votare, Misăilă și-a anunțat victoria.

„Vreau să mulţumesc tuturor focşănenilor pentru faptul că mi-au oferit posibilitatea de a continua proiectele pentru Focşani şi nu în ultimul rând pentru încrederea acordată. E o mare onoare, dar în acelaşi timp o mare provocare de a nu le dezamăgi încrederea acordată şi îmi doresc din tot sufletul ca în acest mandat să demonstrăm că Focşaniul, un minunat oraş istoric, este cu adevărat casa noastră”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Valentin Misăilă.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, candidatul PNL la Primăria Focşani, a pierdut pentru a doua oară în fața lui Cristi Valentin Misăilă

În 2016, Ion Ștefan  a fost votat de 10.607 alegători, respectiv 36,20% din voturile exprimate, iar Cristi Valentin Misăilă a primit cu 1.168 de voturi în plus, respectiv 40,19% din voturile electoratului focşănean.


Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă Foto: Facebook

Marea surpriză în județul Vrancea a venit după anunțul plecării lui Marian Oprișan din funcția de președinte de Consiliu Județean. 

„După numărarea a circa 89% din voturi, Cătălin Toma are 43,6% din voturile valabil exprimate, având un avans de circa 2.800 de voturi faţă de Marian Oprişan, care are 41,3% din voturi”, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al PNL Vrancea, Adrian Creţu.

„Dacă pică Oprișan, este un semnal mai puternic decât înfrângerea Gabrielei Firea. Gândiți-vă puțin ce înseamnă: Gabriela Firea este venită în PSD de șase ani. Oprișan e fibră! Oprișan înseamnă PSD. Oprișan însemna unul dintre nemuritorii din PSD”, a comentat gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Digi24.