ALEGERI LOCALE 2020. Vedeta din România care a votat pe baza unei poze din telefon! Și-a uitat buletinul în Portugalia (VIDEO)

ALEGERI LOCALE 2020. Vedeta din România care a votat pe baza unei poze din telefon! Și-a uitat buletinul în Portugalia (VIDEO)
 Decizie BEC. Toate cererile de renumărare a voturilor au fost clasate  / Sursa FOTO: digi24.ro
Publicat: 27/09/2020, 19:16

În timp ce unii se plâng de lipsa de înțelegere a autorităților, iată că sunt și cetățeni care arată că există bunăvoință și orice impedimente se rezolvă cu vorbă bună și tact. Este cazul lui Lorand Soares Szasz, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai momentului, care a povestit pe Facebook cum a fost posibil să voteze doar cu o poză pe telefonul mobil!

Într-un videoclip postat pe FB, Szasz, trainer, business coach și speaker, printre altele, arată că a putut să își exercite dreptul de a vota chiar dacă și-a uitat buletinul în Portugalia. Cum a fost posibil așa ceva? Simplu, le-a arătat celor din comisia de supraveghere o fotografie a cărții de identitate, iar CNP-ul său a fost verificat în baza de date.

Am luat pașaportul și m-am dus frumos la secția de votare, am spus că am pașaportul și mi-am uitat buletinul în Portugalia. Ce pot să fac? Domnul zice că nu pot să votez cu pașaportul. Zic: «Dar, dacă vă arăt buletinul în format electronic pe telefon, e suficient?». Mi-a zis că da, pe baza CNP verifică în baza de date și e ok. (…) Am reușit să votez! Așa că am pus ștampila”, se laudă Lorand Soares Szasz într-un clip postat pe Facebook.

De ce Lorand Soares Szasz nu poartă la el „buletinul de România”

Lorand Soares Szasz afirmă că nu poartă asupra lui „buletinul de România” dintr-un motiv practic: are dimensiuni prea mari! În schimb, cunoscutul business coach preferă să folosească actul de identitate eliberat de autoritățile portugheze sau, în caz de nevoie, pașaportul maghiar, el având triplă cetățenie.

Pe de altă parte, Lorand Soares Szasz le recomandă românilor să meargă la vot, astfel având o șansă să îndrepte lucrurile, exprimându-și opțiunea în aceste alegeri locale din 2020.