Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, Stelian Ion: Simt că astăzi facem o schimbare. Se votează foarte uşor, haideţi oameni buni la vot!

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, Stelian Ion: Simt că astăzi facem o schimbare. Se votează foarte uşor, haideţi oameni buni la vot!
Stelian Ion, discuții cu ambasadorul Germaniei despre desființarea SIIJ (FOTO: Andreea Alexandru / MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 27/09/2020, 12:57

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a declarat duminică, după ce a ieșit din secția de votare, că a votat pentru a le da o șansă tinerilor să nu mai plece din țară.

El a declarat că simte că duminică va avea loc o schimbare radicală la Constanța, dar și în alte orașe ale României, informează Agerpres.

„Astăzi, simt că schimbăm ceva, radical, în Constanţa şi în alte oraşe. (…) Am aşteptat ani şi ani la rând momentul ăsta, acum chiar simt că putem face o schimbare mare în Constanţa şi în România. Cu ce gânduri am venit la vot? În primul rând pentru Constanţa, pentru a da o şansă tinerilor să nu mai plece din acest oraş.

Pleacă generaţii rând pe rând, după ce termină liceul pleacă spre facultăţi şi nu se mai întorc în Constanţa. Vrem să le dăm o şansă, să trăiască aici, să îşi întemeieze o familie şi să trăiască într-un oraş european, curat, civilizat în care să se simtă respectaţi, în care să aibă un job bine plătit, efectiv să le placă să trăiască în oraşul lor”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion: Mergeți la vot! Se votează foarte ușor!

Stelian Ion a mai spus că, fiind de profesie avocat, simte că în aceste momente merge în fața unui judecător, „căutând dreptatea pentru oraș și pentru constănțeni”.

El i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la vot și a menționat că regulile impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 sunt ușor de respectat în secțiile de votare.

„Simt că astăzi ne recuperăm demnitatea pe care ani de-a rândul ne-au terfelit-o alţii şi sunt foarte optimist. Vă transmit un gând bun tuturor, se votează foarte uşor, haideţi oameni buni la vot. Este foarte simplu, sunt nişte reguli care se respectă foarte uşor, avem dezinfectant, avem mănuşi, oamenii ne îndrumă exact pas cu pas ce trebuie să facem şi procesul este unul uşor, dacă mergem din timp şi nu ne aglomerăm pe ultima sută de metri , în ultimele ore, astăzi”, a declarat candidatul USR-PLUS.

Măsurile de protecție sanitară

Măsurile de protecție sanitară în ziua alegerilor locale, 27 septembrie, au fost reglementate prin ordinul comun semnat de Ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății și avizat de președintele Autorității Electorale Permanente.

Conform regulilor de protecție sanitară, se vor stabili circuite separate de intrare şi de ieşire în sediul secţiei de votare şi în localul de vot, dacă spațiile destinate secțiilor de vot permit acest lucru.

Accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători şi să se respecte distanţarea de minimum 1 metru între persoane.

Alegătorii sunt obligaţi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi localul de vot, dar și la ieșire. În fiecare secție vor fi puse la dispoziție flacoane cu dezinfectant.

De asemenea, la intrarea în secție, alegătorilor li se va măsura temperatura.

În cazul în care un alegător este febril sau prezintă simptome respiratorii evidente se va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot și se vor lua măsuri pentru ca acesta să petreacă cât mai puțin timp în interiorul secției. După finalizarea procedurilor de votare, alegătorul va fi condus în afara sediului secției de votare, iar cabina de vot va fi dezinfectată.

Toți participanții la procesul electoral trebuie să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

În interiorul secției de vot, se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral și cu operatorul de calculator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore