FOTO! Andreea Esca și fiica ei au mers împreună la vot / Alexia a votat pentru prima dată la alegerile locale

FOTO! Andreea Esca și fiica ei au mers împreună la vot / Alexia a votat pentru prima dată la alegerile locale
Publicat: 27/09/2020, 15:56

Andreea Esca s-a prezentant duminică la vot, la o secție de votare din centrul Capitalei, acolo unde are și locuința. Celebra știristă a venit la vot cu fiica ei, Alexia, care a votat pentru prima dată la alegerile locale!

„Buletin nou, obiceiuri vechi. Votez! Pentru ca pot/vreau sa-i aleg pe cei care sa aiba grija de orasul in care m-am nascut si in care traiesc”, a scris Andreea Esca pe pagina sa de Facebook.

Prezentatoarea știrilor de la Protv a venit la vot cu fiica sa , Alexia, care are deja 20 de ani, dar a votat pentru prima dată la alegerile locale.

PREZENȚA LA VOT LA ORA 15.00: 27,62%

Până la această oră, 27,62 dintre alegători s-au prezentat la urne la nivel național și 21,37% în Capitală.

PREZENȚA LA VOT LA ORA 14.00: 23,65%

Au trecut 7 ore dintre cele 14 ore alocate procesului de votare! La jumătatea zilei, la nivel național se înregistrează o rată de participare de 23,65%. Capitala se află mult sub media de prezență la urne, cu doar 18,36%.

La ora 7 s-au deschis cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase