Miron Mitrea, despre prezența înregistrată la vot până la ora 13.00: ”Interesul oamenilor este mare. Vor fi surprize în Capitală”

Redactor:
Cristian Lisandru
Miron Mitrea, despre prezența înregistrată la vot până la ora 13.00: ”Interesul oamenilor este mare. Vor fi surprize în Capitală”
Miron Mitrea, despre prezența înregistrată la vot până la ora 13.00: ”Interesul oamenilor este mare. Vor fi surprize în Capitală”

Din cauza pandemiei de coronavirus, alegerile locale din acest an se desfășoară în condiții cu totul speciale, iar măsurile de protecție pentru evitarea infecțiilor sunt esențiale. Miron Mitrea spune că – din acest punct de vedere – nu a avut reproșuri de făcut celor care au organizat votul la secția unde a votat, însă consideră că foarte mulți oameni se tem să meargă pentru a vota.

Miron Mitrea precizează, totuși, că se observă un interes crescut al alegătorilor, în pofida riscurilor induse de noul coronavirus și, în general, regulile de protecție sunt respectate.

”Și unde am fost eu totul era ok. Nu am avut ce să reproșez. Măsurile anti-Covid au fost bune și ușor de respectat. Le e frică oamenilor de COVID. Cei foarte speriați nu vor ieși la vot. (…) Chiar și așa, e mult (n.red. – referindu-se la procentul înregistrat până la ora 13.o0), mă așteptam să fie mult, ceea ce e bine. Interesul oamenilor este mare și asta se vede”, a afirmat Mitrea, comentând, astfel, cifrele înregistrate astăzi, până la ora 13:00, potrivit cărora, la nivel național, prezența la vot este de 19,85% (în urmă cu 4 ani era de 21,12%), în vreme ce la nivelul Bucureștiului un procent de 15,43 de alegători s-au prezentat la urne (în urmă cu 4 ani prezența era de 13,56%)”, a declarat Miron Mitrea, potrivit Realitatea Plus.

Miron Mitrea: ”Oamenii au diverse motivații pentru a se prezenta la urne”

Oamenii au diverse motivații pentru a se prezenta la urne, spune Miron Mitrea, potrivit sursei citate, iar unul dintre factorii extrem de importanți în balanță este ”nemulțumirea față de un partid sau altul”.

Făcând o comparație cu alegerile din 2016, Mitrea afirmă că în mediul rural s-a înregistrat o prezență mai slabă, la acea vreme, în vreme ce oamenii din mediul urban s-au ”mișcat” mult mai bine.

„În 2016, ruralul s-a mișcat mai prost. Dacă îmi aduc eu bine aminte, atunci urbanul s-a mișcat mai bine”, a mai spus Miron Mitrea, arătând că nu este deloc surprinzător faptul că Bucureștiul nu stă foarte bine în ceea ce privește prezența la vot, lucru care s-a mai întâmplat și în trecut”, a mai declarat Miron Mitrea.

În ceea ce privește alegerile din București, Miron Mitrea consideră că ”vor fi surprize în Capitală”, iar în ceea ce privește cozile care sunt prezentate de posturile de televiziune a afirmat că – atunci când a mers pentru a vota – a observat că la secția respectivă nu erau decât 3-4 persoane la coadă și nu se aștepta mai mult de 10 minute pentru exercitarea dreptului la vot.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
ȘOCANT! Noua BOALĂ pe care virusul covid-19 o produce în corpul tău. Români, mare ATENȚIE!
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
×

Urmăriți GÂNDUL LIVEBucureștiul se află de azi noapte în scenariu roșu! Au fost închise școlile liceele, restaurantele, teatrele și cinematografele, iar masca este obligatorie inclusiv pe stradă. După mai multe gafe ale prefecturii, creșele și grădinițele rămân deschise. https://www.gandul.ro/19522894Alexandru Rafila, Lucian Romașcanu și Dan Barna, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 20 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide