Alegeri locale 2020. Primele rezultate la vot. Rezultate EXIT POLL București

Alegeri locale 2020. Primele rezultate la vot. Rezultate EXIT POLL București
Alegeri locale 2020. Primele rezultate la vot. Rezultate EXIT POLL București
Publicat: 27/09/2020, 20:05
Actualizat: 27/09/2020, 20:28

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din București. GÂNDUL.RO vă prezintă primele rezultate la vot. Pe primul loc, conform primului Exit Poll București, este actualul primar general, Gabriela Firea, actualul edil. Robert Negoiță și Daniel Băluță sunt favoriți cerți în Sectorul 3, respectiv Sectorul 4, în timp ce în celelalte sectoare ale Capitalei lupta pare deschisă.

UPDATE, ORA 20:00

În Capitală, cei mai mulți alegători au vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani. Cei mai puțini au cei care au între 18 și 24 de ani. Din mediul urban și-au exercitat dreptul de vot 3.764.763 de oameni, în timp ce în mediul rural au votat 4.399.213 persoane.

UPDATE, ORA 19:00

Din primele informații, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40 de procente. Astfel că bătălia se va da până la ora 21:00, când se închid secțiile de votare. Referitor la lupta din sectoare, putem spune doar că sunt șanse să apară unele surprize.

UPDATE, ORA 18:00

Mihai Șora a scris un mesaj cu umor negru, la câteva minute după ce a votat. Filozoful român a ajuns la vârsta de 104 ani.

Unde poate fi văzut, în toată splendoarea lui albastră, rotocolul cu douăzeci-douăzeci-lî-mare-de-tipar” a scris Mihai Şora pe Facebook, după care a adăugat o frază cu o notă de umor negru:

Iar domnul cu ştampila a zis: > Eu am crezut – cum e şi firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare”.

UPDATE, ORA 17:00

Monica Anisie, ministrul Educației, a votat în cursul zilei de duminică. La plecare, a oferit și o mică declarație: “Bucureştiul are nevoie la acest moment şi de oameni competenţi. La momentul acesta am emis un ordin de ministru, prin care, începând cu data de 30 septembrie vom relua cursurile în scenariile pe care comitetele județene sau al municipiului Bucureşti pentru situații de urgență le vor stabili”.

UPDATE, ORA 16:00

Ciprian Ciucu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, acuză că este victima unui atac informatic, declanșat chiar duminică, 27 septembrie, cu ocazia alegerilor locale.

De două ore telefonul îmi este atacat printr-un soft care mă apelează în continuu, cu scopul de a-mi bloca comunicațiile în ziua alegerilor. Această metodă mizerabilă este in arsenalul lui. Nici în ultima zi nu se dezminte. Cineva e disperat!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

UPDATE, ORA 15:00

Președintele USR Dan Barna a votat pentru alegerile locale 2020. Acesta a precizat că procesul de vot este unul sigur, fără riscuri majore și că oamenii nu trebuie să-și facă probleme că s-ar infecta cu coronavirus.

Astăzi putem să decidem care sunt oamenii care vor avea grijă de bunici, de copii, de școală, de drumuri, de canalizare, de toate aceste priorități despre care doar vorbim odată la patru ani și care în puține locuri se întâmplă”, a declarat Dan Barna la ieșirea de la urne.

UPDATE, ORA 14:00

Potrivit datelor exit poll, lupta pentru Capitală este una strânsă. S-ar putea să existe surprize mari la primăriile de sector, iar la Primăria Capitalei nu poate fi dat un verdict clar pentru că la ora 15:00, conform datelor exit-poll, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40%.

În continuare, PSD are un mic avans la sectoarele 1 ți 4, iar la sectoarele 2 și 6 dreapta are rezultate mai bune. La sectorul 5 este o luptă foarte strânsă, surprinzător, iar la sectorul 3 nu este nicio surpriză, potrivit datelor exit-pool de la ora 15:00. GÂNDUL.RO o să vă țină la curent permanent și la momentul oportun vă va prezenta care sunt primele rezultate din București.

UPDATE, ORA 14:00

Potrivit datelor exit poll, lupta pentru Capitală este una strânsă. S-ar putea să existe surprize mari la primăriile de sector, iar la Primăria Capitalei nu poate fi dat un verdict clar pentru că la ora 15:00, conform datelor exit-poll, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40%.

În continuare, PSD are un mic avans la sectoarele 1 ți 4, iar la sectoarele 2 și 6 dreapta are rezultate mai bune. La sectorul 5 este o luptă foarte strânsă, surprinzător, iar la sectorul 3 nu este nicio surpriză, potrivit datelor exit-pool de la ora 15:00. GÂNDUL.RO o să vă țină la curent permanent și la momentul oportun vă va prezenta care sunt primele rezultate din București.

UPDATE, ORA 13:00

Contra lui Ludovic Orban, dar și împotriva consilierului de stat Virgil Guran, a fost depusă o plângere penală de către social-democrați. Aceștia susțin că Orban și Guran au continuat campania electorală și sâmbătă, deși legea le interzice asta.

Este revoltător modul în care premierul Ludovic Orban și miniștrii PNL se cred deasupra legii, se cred stăpânii României. În plină stare de urgență au impus reguli tuturor românilor, dar ei sunt primii care le-au încălcat. PSD a depus plângere penală atât împotriva premierului Ludovic Orban, cât și a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale și ieri (n.red. – sâmbătă), la Dâmbovița, deși legea interzice clar acest lucru”, a anunțat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

UPDATE, ORA 12:00

11,46 % dintre alegători au votat în primele 4 ore la nivel național. În București, prezența la urne este de 8,90%. Județul Teleorman se menține pe primul loc privind procentul de alegători care și-au exercitat dreptul de vot și se apropie de 17%.

Ultimele sondaje de opinie o indică pe Gabriela Firea ca și câștigătoare la aceste alegeri locale 2020. Candidatul din partea PSD, ar urma să obțină 42% din voturile cetățenilor din Capitală. Rivalul Gabrielei Firea pentru postul de primar este Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS. Acesta ar urma să obțină doar 35% din voturi. GÂNDUL.RO vă va prezenta primele rezultate la vot, practic rezultatele EXIT POLL București.

Alegeri locale București. Cine este favorit potrivit Exit Poll

La aceste alegeri locale 2020 care vor avea loc în București, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

De precizat că fiecare alegător din Capitală urmează să primească patru buletine de vot, după cum urmează: pentru primarul de sector, pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul general al Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Pe parcursul zilei, urmează să vă prezentăm primele rezultate la vot, pe scurt, rezultate EXIT POLL București.

Alegeri locale 2020. Primul Exit Poll

103 candidaţi îşi vor disputa duminică fotoliul de primar general al Bucureştiului şi cele şase funcţii de primari de sectoare din Capitală, la aceste alegeri locale. Candidaţii sunt ingineri, jurnalişti, medici, economişti, avocaţi, profesori sau actori. Printre ei se regăsesc şi un controlor de trafic aerian, un ghid montan, un teolog, un antrenor, un ofiţer în rezervă, un diplomat, un politolog şi un şofer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică