Sorin Grindeanu, despre renumărarea voturilor la Sectorul 1: ”Atâta timp cât există aceste semne de întrebare, normalitatea ar fi acest proces de renumărare”

Sorin Grindeanu, despre renumărarea voturilor la Sectorul 1: ”Atâta timp cât există aceste semne de întrebare, normalitatea ar fi acest proces de renumărare”
Cine va conduce ANCOM? Parlamentarii aleg succesorul lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu – prim-vicepreședintele PSD – este de părere că procesul de renumărare a voturilor în Sectorul 1, acolo unde Daniel Tudorache și Clotilde Armand sunt despărțiți de doar 1.000 de voturi, ar fi un demers fiesc într-o democrație normală.

Tocmai de aceea ar fi nevoie ca voturile să fie renumărate, iar semnele de întrebare care persistă ar putea primi un răspuns. ”În nicio variantă nu e o victorie zdrobitoare a unuia sau a altuia și atunci cred că pentru democrație această decizie de renumărare ar fi una corectă”, a declarat Sorin Grindeanu.

Se vorbește despre ”normalitate”, însă asta – mai spune Sorin Grindeanu – înseamnă și ”respectarea unor reguli democratice”. Mai mult, prim-vicepreședintele PSD afirmă că o va felicita primul pe Clotilde Armand dacă, după renumărarea voturilor – aceasta ar fi declarată câștigătoare.

„Și atunci cred că pentru democrație această decizie de renumărare ar fi una corectă. Normalitatea de care vorbeau unii în campania de anul trecut înseamnă și respectarea unor reguli democratice. Atâta timp cât există aceste semne de întrebare, normalitatea în acest caz ar fi acest proces de renumărare. Vreau să declar, chiar în nume personal, că dacă, în urma renumărării, doamna Clotilde Armand se dovedește a fi câștigătorul, noi o să fim primii sau eu o să fiu primul care o felicită”, a spus liderul PSD.

Întrebat despre faptul că Gabriela Firea cere o contestare și alegerilor pe întreaga Capitală, Grindeanu a răspuns că nu a apucat să discute cu ea, dar în mod sigur, dacă a făcut această cerere, este justificată: ”E necesar să discut cu doamna Firea, să vedem fundamentul, dar sunt convins că, dacă e, e fundamentată această cerere”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Grindeanu: ”La aceeași secție din Sectorul 1 se văd discrepanțe extraordinare”

Sorin Grindeanu a scos în evidență și ”discrepanțele extraordinare” care au fost înregistrate la aceeași Secție de vot din Sectorul 1 după prima numărătoare a voturilor.

„La aceeaşi secţie de votare din Bucureşti, din Sectorul 1, cu aceleaşi semnături ale membrilor din secţia de votare se văd discrepanţe extraordinare. La prima numărătoare, candidatul nostru, domnul Dan Tudorache, a luat 11 voturi, iar Partidul România Mare a avut 100 şi ceva de voturi, iar la a doua, când s-a renumărat, Dan Tudorache a avut 266 de voturi de la 11. În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general. E vorba de secţia 156. Sunt convins că aceste lucruri s-au întâmplat şi încep să vină din ce în ce mai multe dovezi”, a declarat Sorin Grindeanu, marți seara, la România TV.

Întrebat dacă acesta ar fi un motiv pentru a contesta alegerile la nivelul întregii Capitale, Sorin Grindeanu a declarat că – în primul rând – este un motiv pentru ca voturile să fie renumărate, însă nu numai la Sectorul 1.

„Este un motiv de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 1 și nu numai”, a menționat Sorin Grindeanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”