Ludovic Orban despre scandalul de la Sectorul 1: „un mare fâs”/ Premierul l-a felicitat pe Marcel Vela pentru organizarea alegerilor locale

Ludovic Orban despre scandalul de la Sectorul 1: „un mare fâs”/ Premierul l-a felicitat pe Marcel Vela pentru organizarea alegerilor locale
Publicat: 01/10/2020, 20:56

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat, joi, la începutul ședinței de Guvern, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru modul „sigur” în care au fost organizare alegerile locale în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă. În opinia premierului, au fost doar niște incidente minore, în ciuda scandalurilor de la București, în sectoarele 1 și 5.

„Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile, sigur, împreună cu AEP-ul şi cu celelalte instituţii”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a făcut referire la scandalul de la Sectorul 1 pe care l-a calificat ca fiind „un mare fâs”

Am înţeles că, până la urmă, marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar e o obişnuinţă ca pe postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi, în exerciţiul funcţiei, să fie prezentaţi ca hoţi, nu mă miră. Sigur, incidente, dar incidente minore, şi am remarcat mobilizarea din ziua votului şi în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile chiar vreau să vă felicit, domnule ministru”, a spus Orban.

Marcel Vela a confirmat, joi, autenticitatea filmărilor de la Sectorul 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi că în depozitul cu buletine de vot din Sectorul 1 se aflau președintele Biroului Electoral de circumscripție Sector 1, un membru BES 1 delegat de PPU-SL, președintele secției de votare 141 și 3 observatori candidați din partea partidelor. Acesta a ținut să precizeze că MAI s-a autosesizat, iar în prezent procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări privind imaginile difuzate în spațiul public.

„Primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat către Parchetul Sectorului 1 un dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegi din MAI, şi din cele 473 de procese verbale, şapte sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele şapte procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate în legătură cu corectitudinea completării lor”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

În legătură cu imaginile apărute miercuri seara în mass-media, cu persoane căutând prin sacii cu voturi din Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, Vela a precizat că MAI s-a autosesizat, iar în prezent procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări în acest sens, concluziile urmând să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice în cel mai scurt timp.

„Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru în Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 1, delegat din partea PPUSL – cel care depozitează un sac, preşedintele Secţiei de votare nr. 141 din cadrul Sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, şi trei observatori, candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1”, a mai spus Vela.

Ministrul a mai precizat că Ministerul de Interne nu intervine în verificările făcute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1

“În urma imaginilor publicate aseară în mass media, ne-am autosesizat și în prezent, așa cum ați văzut în urma declarațiilor făcute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, se fac cercetări. MAI nu intervine în această verificare dar sunt convins că ea va reflecta realitatea”, a mai declarat Marcel Vela.

În spațiul public au apărut mai multe imagini în care persoane neidentificate pătrund, noaptea, într-o cameră a Biroului Electoral Sector 1 în care ar fi fost depozitați saci cu buletine de vot

Imediat după izbucnirea scandalului, președintele PSD, Marcel Ciolacu a acuzat USR de ”fraudă electorală”, în timp ce Clotilde Armand a reacționat declarând că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt observatori.

Surse GÂNDUL.RO au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că trei polițiști de la Biroul Investigații Criminalistice au fost trimiși – însoțiți de jandarmi – la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 și urmează să efectueze verificări în dosarul de fraudă electorală referitor la sacii cu buletine de vot din camera în care s-a pătruns noaptea, ilegal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului