Traian Băsescu, lecție de administrație în fața jurnaliștilor. Care sunt problemele esențiale ale Capitalei

Redactor:
Mariana Predescu
Traian Băsescu, lecție de administrație în fața jurnaliștilor. Care sunt problemele esențiale ale Capitalei
Traian Băsescu,

Întâlnirea organizată de președintele PMP, Traian Băsescu, candidat la postul de primar general al Capitalei, cu jurnaliștii a constituit o adevărată lecție de ceea ce înseamnă să ai „lecțiile făcute”, scrie Ziua News. Fostul edil-șef al Bucureștiului și președinte al României, actual europarlamentar, a abordat problemele esențiale ale Capitalei – sistemul de termoficare, reducerea poluării, fluidizarea traficului – într-o manieră foarte aplicată, furnizând cifre, planuri de dezvoltare și propuneri concrete.

Fie că suntem de acord sau nu cu ceea ce a susținut Traian Băsescu, în conferința de presă de sâmbătă, prezentarea programului, cât și sesiunea de întrebări și răspunsuri au constituit ceea ce, până în prezent, se apropie cel mai mult de ceea ce marjele normalității și bunului simț ar dicta unui candidat, într-o campanie electorală, scriu jurnaliștii de la Ziua News.

Alegerile locale ar trebui să genereze o emulație de soluții

Parcă sună mai fezabil să reducem poluarea prin introducerea la scară largă, pentru consumul casnic, a panourilor solare, pe bani europeni, decât să plantăm câțiva pomi sau stopăm dezvoltarea de proiecte imobiliare care „distrug” spațiul verde. Pentru că, trecând peste retorica electorală, într-adevăr, poluarea masivă care apasă capitala este cauzată în cea mai mare parte de termocentralele, iar soluția nu poate fi alta decât aceea de a atrage fonduri europene nerambursabile pentru a extinde variantele de energie regenerabilă pentru consumul capitalei. Iar lucrul acesta va trebui implementat în cel mai scurt timp, având în vedere că UE este pe punctul de a activa o clauză de infringement împotriva României la capitolul poluare. În aceeași zonă de urgență se regăsește și înființarea cel puțin unei uzine de reciclare, sortare și valorificare energetică a deșeurilor, proiect pe care cel mai probabil Nicușor Dan se va grăbi să îl conteste, în eventualitatea în care nu se va regăsi în fotoliul de primar.

Alegerile locale ar trebui să genereze o emulație de soluții, care să nu aibă culoare politică, o sumă de proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor capitalei și nu o arenă de vituperări pe teme politice. Oamenii care rezonează cu ideile social-democrate promovate mai bine sau mai rău de PSD, se contaminează cu invectivele adresate partidului și reprezentanților acestuia, creându-se o polarizare socială care nu va face altceva decât să adâncească o criză care ne va lovi, din ce în ce mai intens, din toate direcțiile.

Unii aspiranți la fotoliul de primar au opinii foarte ferme în privința contracandidaților, neglijând, din păcate capitolul de propuneri și soluții la problemele reale ale cetății, excluzând violent colaborarea cu partidul din care provin oponenții, consecințele nefaste conturându-se într-o stare de blocaj semi-permanent și absurd. Asta se întâmplă când valorile de partid, apărate cu sfințenie, sunt ura pentru alt partid.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
ALERTA ALIMENTARĂ! PRODUS PERICULOS! Clienții sunt rugați să se întoarcă URGENT la case dacă l-au...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide