Klaus Iohannis, amenințat de Marcel Ciolacu cu suspendarea. “Nu exclud varianta!” / “E posibil să nu mergem la consultări, la Cotroceni”

Klaus Iohannis, amenințat de Marcel Ciolacu cu suspendarea. “Nu exclud varianta!” / “E posibil să nu mergem la consultări, la Cotroceni”
Klaus Iohannis, amenințat de Marcel Ciolacu cu suspendarea. “Nu exclud varianta!” / “E posibil să nu mergem la consultări, la Cotroceni”
Publicat: 09/12/2020, 07:19
Actualizat: 09/12/2020, 07:20

Marcel Ciolacu nu exclude ca președintele Klaus Iohannis să fie suspendat, în cazul în care social-democrații nu vor ajunge la guvernare.

Liderul PSD a precizat că urmează o explozie de infectări cu COVID-19, mărturisind, totodată, ca dacă nu ar fi fost pandemia ar fi luat mult mai repede în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis.

Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți.

Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1.

Marcel Ciolacu, presiune pe Klaus Iohannis: “Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD”

Președintele PSD ia în calcul ca partidul pe care îl reprezintă să nu meargă la consultări la Cotroceni în cazul în care PNL va fi prima formațiune invitată, nu câștigătorii alegerilor parlamentare.

Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică”, a mai spus liderul social-democrat.

Atac la adresa lui Ludovic Orban

Marcel Ciolacu este de părere că Ludovic Orban ar fi trebuie să renunțe la funcția de președinte al PNL, nu la cea de premier, în contextul crizei sanitare cu care se confruntă România de la începutul pandemiei.

Tu, președinte al României, ai împărțit țara în două: buni și răi. PSD a câștigat și alegerile locale. Tu ai ieșit și ai spus că le-am pierdut. Cât vrei să continui așa? A apărut Orban, a spus că își dă demisia că a pierdut alegerile. Domne, tu îți dai demisia din funcția politică. Cea de prim-ministru, o funcție importantă în statul român.. cântărești, nu îți iei jucăriile și pleci. Eu am cerut să plece, el trebuia să plece de multă vreme. Când nu a închis școlile la timp. Acum stai și termini mandatul”, a mai spus liderul PSD.