8 ȘTIRI DE LA 8. Câte mutații are virusul SAR-COV-2 până acum? Avertismentul unui medic: „Dacă această proteină va dispărea, vaccinul va deveni inutil”

8 ȘTIRI DE LA 8. Câte mutații are virusul SAR-COV-2 până acum? Avertismentul unui medic: „Dacă această proteină va dispărea, vaccinul va deveni inutil”
Publicat: 30/12/2020, 08:08

Radu Țincu, medic primar la sectia de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București, afirmă că, de când a început pandemia au fost peste 25 de mutații importante ale virusului: „Înseamnă cam două pe lună, ceea ce este extrem de important”, explică specialistul.

El spune că reacțiile la vaccinul anti-COVID sunt de mică amploare și acest lucru a fost evidențiat în studiile care au stat la baza acestor vaccinuri. În schimb, orice întârziere în campania de vaccinare comportă un pericol, susține medicul Radu Țincu.

Ați văzut că există deja acele variante virale care circulă în Marea Britanie. Vaccinul a fost creat pentru proteina spike de la suprafața virusului. Nimeni nu poate garanta că la o următoare mutație, acum sau peste o lună, virusul nu-și va modifica structura acestei proteine spike. În momentul în care proteina aceasta dispare de la suprafața virusului – pentru că și virusul are o ‘inteligență’, pentru a putea să rămână viabil și să nu fie eliminat din circulație -, deci dacă această proteină de suprafață va dispărea, vaccinul pe care îl avem va deveni inutil”, a explicat la Digi24 medicul Radu Țincu.

Nicuşor Dan, despre „caracatiţa“ de la Primăria Capitalei

Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că din „caracatiţa” de la Primăria Bucureşti au plecat, până în prezent, „trei sau patru oameni”, unii prin demisie. În schimb, edilul spune că a adus în instituţie 15 persoane în total.

Florin Roman, acuzații la adresa colegilor liberali

Deputatul liberal Florin Roman afirmă că Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a fost unul dintre cei mai buni miniştri PNL și nu înţelege de ce a fost schimbată din funcţie, după ce a “moştenit” 19.000 de dosare nesoluţionate şi “le-a adus la zero, într-un an”.

Guvernul se reuneşte în şedinţă: Va fi aprobată OUG cu privire la măsurile prevăzute în bugetul pe 2021

Noul guvern se reuneşte, miercuri, într-o şedinţă la Palatul Victoriei și urmează să adopte ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că ordonanţa privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, printre aceste măsuri menţionând ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

Cum s-a transmis prin ochi COVID-19 la un copil de doar 11 ani

Primul caz de SARS-CoV-2 a fost identificat în probe luate din ochii unui copil de 11 ani, trimis la spital pentru investigații medicale după ce a petrecut mult timp în preajma unui adult infectat. Astfel, transmiterea virusului prin lacrimi este „teoretic posibilă”, potrivit Mediafax, care citează un studiu publicat în „European Journal of Ophthalmology”.

Președintele Senatului, Anca Dragu, se află printre invitații Emmei Zeicescu

Președintele Senatului, Anca Dragu, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de miercuri, 30 decembrie 2020, de la ora 11.30.

Cercetător român, despre cutremurul din Croația: Energia eliberată în timpul cutremurului produce daune foarte mari!

Cercetătorul român Mircea Radulian susține că în urma cutremurului de 6,4 de scara Richter din Croația ar urma să apară pagube mari. În cursul zilei de luni, 28 decembrie, în Croația a avut loc un cutremur de magnitudine 5,2, care a fost urmat a doua zi de un altul mai puternic, de 6,4 pe scara Richter.

Medicul șef al OMS avertizează: ,,Nu există dovezi că vaccinul COVID previne transmiterea”

Medicul-șef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, avertizează că nu există „dovezi care să permită în mod cert prevenirea transmiterii” noului coronavirus. De asemenea, persoanele care primesc vaccinul ar trebui să continue să poarte măşti şi să urmeze toate măsurile de distanţare socială şi cele privind călătoriile, potrivit oficialului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....