A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 27/10/2020, 15:00
Actualizat: 27/10/2020, 15:12

O situație controversată a apărut într-o comună din Dâmbovița care ar avea incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de 2,76 cazuri/1.000 locuitori. Primarul localității Vârfuri contrazice direcția de Sănătate Publică: „Nu avem niciun caz de COVID”.

Comuna Vârfuri din județul Dâmbovița se află la un pas de a intra în scenariul roșu raportând o rată de infectare de 2,76 cazuri la mia de locuitori.

Primarul comunei Vârfuri: „Nu avem niciun caz de COVID”

Comitetul pentru Situații de Urgență din Dâmbovița a făcut publice datele, însă la scurt timp, primarul comunei Vârfuri, Răzvan Bănaru, a transmis un mesaj neașteptat pe Facebook.

„Bună seara. Nu avem Covid la Vârfuri, a fost eroarea DSP. Suntem încă verzi şi sper să rămânem cât mai mult”, a susținut acesta. De asemenea, primarul a pecificat faptul că ar fi vorba de cinci persoane confirmate cu boala care locuiesc de fapt într-o localitatea vecină cu cea pe care o conduce el.

A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

Ce măsuri trebuie să respecte locuitorii comunei Vârfuri

La nivelul unităţii administrativ teritoriale, vor fi aplicate, începând cu data de 27 octombrie a.c, până la data de 9 noiembrie a.c, inclusiv, următoarele măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020:

– este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;

– este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;  se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobus şi alte asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii