A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

Redactor:
Alexandra Mortu
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID” / Sursă FOTO: Shutterstock

O situație controversată a apărut într-o comună din Dâmbovița care ar avea incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de 2,76 cazuri/1.000 locuitori. Primarul localității Vârfuri contrazice direcția de Sănătate Publică: „Nu avem niciun caz de COVID”.

Comuna Vârfuri din județul Dâmbovița se află la un pas de a intra în scenariul roșu raportând o rată de infectare de 2,76 cazuri la mia de locuitori.

Primarul comunei Vârfuri: „Nu avem niciun caz de COVID”

Comitetul pentru Situații de Urgență din Dâmbovița a făcut publice datele, însă la scurt timp, primarul comunei Vârfuri, Răzvan Bănaru, a transmis un mesaj neașteptat pe Facebook.

„Bună seara. Nu avem Covid la Vârfuri, a fost eroarea DSP. Suntem încă verzi şi sper să rămânem cât mai mult”, a susținut acesta. De asemenea, primarul a pecificat faptul că ar fi vorba de cinci persoane confirmate cu boala care locuiesc de fapt într-o localitatea vecină cu cea pe care o conduce el.

A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

Ce măsuri trebuie să respecte locuitorii comunei Vârfuri

La nivelul unităţii administrativ teritoriale, vor fi aplicate, începând cu data de 27 octombrie a.c, până la data de 9 noiembrie a.c, inclusiv, următoarele măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020:

– este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;

– este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;  se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobus şi alte asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide