Alertă în două județe din cauza unui grup de petrecăreți! 10 tineri care au fost pe litoral au fost diagnosticați cu noul COVID-19. DSP: Comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund!

Alertă în două județe din cauza unui grup de petrecăreți! 10 tineri care au fost pe litoral au fost diagnosticați cu noul COVID-19. DSP: Comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund!
Alertă în două județe din cauza unui grup de petrecăreți! Zeci de tineri au plecat la mare, deși prezentau semne de răceală iar una dintre ele deja își făcuse testul pentru COVID-19 / DSP-urile, copleșite după confirmarea a 10 cazuri / Sursă FOTO: Pixabay (colaj)

Autoritățile medicale din două județe sunt în alertă după ce un grup de petrecăreți din Vaslui a plecat pe litoral, deși mai mulți tineri prezentau simptome de răceală iar o fată fusese deja testată pentru COVID-19, însă nu a așteptat rezultatul testului. Ulterior, tânăra a fost diagnosticată pozitiv și a fost preluată cu ambulanța de tatăl ei care lucrează la SAJ Vaslui. 10 din cei 17 tineri care au plecat la mare alături de fiica ambulanțierului au fost diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2. 

Un grup de petrecăreți a plecat pe litoral după ce participaseră la o petrecere de majorat, deși o parte din tineri prezentau simtome de boală iar fiica unui ambulanțier de la SAJ Vaslui fusese testată pentru COVID-19, însă nu a mai așteptat restultatul și a plecat să se distreze. Potrivit Antena3, 10 din tinerii care au mers pe litoral au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Cei aproximativ 40 de tinerii participaseră la o petrecere de majorat iar ulterior o parte din ei s-au hotărât să continue petrecerea la mare, la Costinești, deși prezentau simptomatologie specifică răcelii și coronavirusului. Una dintre tinerele din grup tocmai ce făcuse testul de COVID-19 pe 31 iulie, însoțită fiind de tatăl ei la Spitalul Județean Vaslui. Însă nu a mai așteptat rezultatul testului și a plecat la mare.

Zeci de tineri au plecat la mare deși aveau simptome specifice răcelii și coronavirusului

Abia pe 3 august rezultatele testului a arătat că tânăra este infecatată cu SARS-CoV-2 iar în aceeași zi tatăl ei s-a dus pe litoral cu o ambulanță a SAJ Vaslui pentru a-și transporta fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui.

Tânăra a intrat ulterior în izolare la domiciliu, alături de familia ei, „pe semnătura părinților”, aceeași care știau că a fost testată de coronavirus, dar au lăsat-o să plece la mare, deși riscul să fi fost infectată era mare, mai ales că prezenta simptomatologie specifică.

Adolescenta a declarat reporterilor de la Adevărul că nu o deranjează faptul că prin gestul ei a pus în pericol sănătate a mai multe persoane, precizând și faptul că la rândul ei a fost infectată de o altă persoană.

„Când soţul unei colege de a lui tata a venit din străinătate şi ea a venit direct la serviciu, el fiind pozitiv, de ce nu a apărut nimic, aud?”, a fost reacția tinerei.

Însă, în fapt, cazul la care se referea aceasta a fost cu totul altul – soțul unei asistente medicale de la Ambulanţă a fost confirmat cu COVID-19 nu după deplasarea în străinătate, ci după mai bine de o lună şi jumătate, când a fost contact direct al unui pacient infectat cu SARS-CoV-2 în focarul izbucnit la Secţia TBC Vaslui.

De asemenea, pe 4 august, o altă tânără din grup, care participase și la petrecerea de majorat și mersese și pe litoral, a fost confirmată cu noul COVID-19.

DSP-urile, copleșite după confirmarea a 10 cazuri

„Astăzi (n.r. 4 august) au fost trimise pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupurile de tineri. Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni.

Este un volum de muncă uriaş, abia reuşim să facem faţă. Iar dacă la noi este situaţia aşa, gândiţi-vă ce presiune este pe cadrele medicale. De aceea noi aşteptăm mai multă responsabilitate din partea populaţiei. În cazul de faţă, comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund. Noi recomandăm grupuri mici, restrângerea evenimentelor, tocmai pentru a limita răspândirea virusului, dar iată de ce avem parte! În plus, atunci când eşti pacient şi mergi să te testezi, este evident că ai nişte semne de boală, că ai o suspiciune. Până la sosirea rezultatelor, te duci acasă şi te izolezi. Aşa te protejezi şi pe tine, şi pe cei din jurul tău”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

 

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Legătura neștiută între Nicușor Dan și Elena Udrea. Dezvăluirea făcută după alegeri
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Gafa secolului! Mihaela Rădulescu a rămas cu sânii pe afară la mare
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide