Alertă pe aeroportul din Craiova. Toți românii care vin din cele 11 comune din Italia contaminate, băgați în carantină. Protest la Bechet: „Nu-i vrem în campusul școlar”

Alertă pe aeroportul din Craiova. Toți românii care vin din cele 11 comune din Italia contaminate, băgați în carantină. Protest la Bechet: „Nu-i vrem în campusul școlar”
Publicat: 23/02/2020, 21:37
Actualizat: 23/02/2020, 22:48

În această noapte 179 de pasageri vor ajunge pe Aeroportul Craiova din Bergamo, un oraş dintr-o zonă a Italiei afectată de coronavirus. Toți cei care provin din comunele contaminate vor fi plasați în carantină.

Cei 179 de pasageri vor fi triaţi de medici de la Spitalul „Victor Babeş” din Craiova, iar pentru cei care se impune carantina, vor fi trimiși la un campus școlar din Bechet.

În același timp, aproximativ 50 de persoane au protestat duminică seara în faţa primăriei din Bechet: localnicii sunt speriaţi şi spun că locul de carantină ales de autorităţi este la câteva zeci de metri de şcoală unde elevii învaţă zilnic.

“Am avut ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj și am stabilit cum vom acționa în cazul avionului care ajunge la 00.30 în județul Dolj, cu 179 de persoane, din Italia. La nivelul Italiei sunt 11 comune contaminate și unde este instituită carantină. Dintre cei 179 de pasageri vor intra în carantină doar cei care vin din aceste 11 comune. Imediat după sosesc, vor completa chestionare. Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” vor face triajul. În funcție de cum vor completa și acele chestionare vom cunoaște date despre locul de unde vin. Nu știm, până atunci, câte dintre cele 179 de persoane, vor intra în carantină. Cert este că, așa cum ne obligă procedura, pasagerii respectivi vor intra în carantină chiar dacă sunt sau nu contaminați. Locuri de cazare vor fi la campusul școlar din Bechet. Avem acolo locuri pentru 120 de persoane”, a declarat prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, citat de Gazeta de Sud.

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunțat, duminică, Ministerul Sănătății de la București.

Protest la Bechet

Mai mulţi localnici protestează, duminică seara, la Bechet, după ce autorităţile au anunţat că toate persoanele care vin din zonele de carantină din Italia vor fi izolate într-un campus şcolar din Bechet, transmite corespondentul Mediafax.

Primele persoane ar putea ajunge în carantină în campusul liceului din Bechet chiar duminică noaptea, potrivit prefectului de Dolj.

Aproximativ 50 de persoane prostestează în faţa primăriei din Bechet. Localnicii sunt speriaţi şi spun că locul de carantină ales de autorităţi este la câteva zeci de metri de şcoală unde elevii învaţă zilnic.

„Nu ne ducem să facem haos prin localitate. Ei au făcut haos şi au adus cetăţenii în stradă (…). Probabil dacă era o clădire izolată nu era nicio problemă, dar cum să aduci într-un campus şcolar unde, la 10 metri, mâine se desfăşoară ore”, a spus un localnic din Bechet.

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan, a declarat, pentru Mediafax, că persoanele care vor intra în carantină nu vor ajunge la Bechet şi că protestatarii „au alte scopuri”.

„Oamenii se panichează la un anunţ din ăsta, dar nu e nimic. Sunt câteva persoane care au cu totul alt scop. Nu e niciun lucru certificat, au fost nişte zvonuri, le-am spus oamenilor să se liniştească. Nu e nicio problemă care să ţină de cazare, nu va fi nicio legătură cu Bechetul“, a declarat Adrian Glăvan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control