Alexandru Rafila: „Ne aflăm într-o transmitere comunitară intensă / Ar trebui să ne îngrijoreze”

Alexandru Rafila: „Ne aflăm într-o transmitere comunitară intensă / Ar trebui să ne îngrijoreze”
Publicat: 29/09/2020, 16:19

Profesorul Alexandru Rafila a declarat marți că procentul foarte mare de cazuri depistate în ultima săptămână arată că ne aflăm într-o transmitere comunitară intensă, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze.

„Este destul de mult! Practic, această medie de peste 1500 de cazuri, raportată în decursul unei săptămâni, se păstrează.

Mai mult, procentul foarte mare de cazuri pozitive din totalul testelor efectuate duminică, peste 20%, arată faptul că discutăm de o transmitere comunitară intensă.  Lucrul acesta trebuie să ne alerteze măcar, dacă nu chiar să ne îngrijoreze.

„Se coroborează și cu un alt avertisment”

Se coroborează și cu un avertisment pe care l-am primit, nu neapărat noi, e vorba de o informare făcută de Centrul European de Control al Bolilor care include România într-o listă de șapte țări cu riscuri mari în ceea ce privește evoluția viitoare a epidemiei cu noul coronavirus, pentru că discutăm de două probleme: un număr mare de cazuri și cu afectare serioasă a persoanelor din categoriile vulnerabile”, a declarat Alexandru Rafila pentru DC News.

Peste 1.400 de cazuri raportate marți

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

100.636 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase